Quantcast

Nacionaliniame dramos teatre – E. Nekrošiaus spektaklio premjera

Penktadienio vakarą Nacionaliniame dramos teatre bus pristatyta paskutinė šio sezono premjera – režisieriaus Eimunto Nekrošiaus spektaklis „Borisas Godunovas“ pagal Aleksandro Puškino dramą.

„Borisas Godunovas“ – istorinė drama, kurios veiksmas vyksta XVI a. pabaigos–XVII a. pradžios Rusijoje.

Borisas Godunovas – Rusijos caras, miręs kovodamas su Dmitrijumi pirmuoju, apsišaukėliu caro Ivano Rūsčiojo sūnumi.

„Man labai patinka, kad dažnai minima Lietuva, gal kokius 20 kartų, gal dar daugiau. Tai paguodžia, kad mes buvome svarbūs šitoje dramoje“, – teigia režisierius E. Nekrošius. 

Spektaklis kalba apie valdžios ir žmogaus santykį, apie tai, kaip valdžia pakeičia žmogų ir kokias savybes jame atveria.
„Valdžia visą laiką maustė žmogų, liaudis nieko nereiškia, niekada nieko nereiškė ir niekada nieko nereikš. Ji [kažką] reiškia tik savaitę iki rinkimų arba mėnesį, ir viskas“, – sako aktorius Arūnas Sakalauskas.

Spektaklyje vaidina ir „Meno forto“, ir Nacionalinio dramos teatro aktoriai, kai kuriems jų – tai pirmas darbas su E. Nekrošiumi.
„Jis kaip tapytojas, tapo stambiais potėpiais, o tu esi paveikslo spalva. Aš kažkurią dieną sirgau, negalėjau ateit į repeticiją, išgyvenau, nes jis sugalvojo potėpį, o spalva neateina“, – pasakoja aktorius Marius Repšys.

E. Nekrošiui tai ne pirmas A. Puškino kūrybos pastatymas, prieš 20 metų jis pastatė „Mažąsias tragedijas“, taip pat yra režisavęs Modesto Musorgskio operą „Borisas Godunovas“ Florencijos ir Venecijos teatruose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių