Quantcast

Mokslo metų pradžia – su M. K. Čiurlioniu ir M. K. Oginskiu

  • Teksto dydis:

Rugsėjo 1-ąją dieną Lietuvos muzikų rėmimo fondas vėl kvies į Simono Daukanto aikštę vilniečius, sostinės svečius, o Lietuvos žmones prie televizorių ekranų ir radijo imtuvų susitikti su populiariąja klasikine muzika. Šiųmetinę šventę, kuri kaip ir kasmet skiriama Mokslo metų Pradžiai ir Laisvės dienai paminėti, praturtins jos dedikacija M.K.Čiurlionio 140-osioms gimimo metinėms bei M.K.Oginskiui, kurio 250-ąsiais gimimo metines minėtinas paskelbė JUNESCO.

Lietuvos muzikų rėmimo fondo sumanytos, Švietimo ir mokslo, Krašto apsaugos ministerijų, Vilniaus savivaldybės, Lietuvos televizijos ir radijo globojamos  ir daugiau nei prieš du dešimtmečius rengiamos šventės idėja - skatinti, kviesti besimokantį jaunimą, pedagogus, tėvelius visus mokslo metus artimai bendrauti su klasikine muzika.

Iškiliausi šalies muzikiniai kolektyvai - Lietuvos nacionalinis simfoninis orkestras ir Kauno valstybinis choras, valstybinio pučiamųjų orkestro „Trimitas" artistų grupė, vaikų ir jaunimo centro vokalinė grupė KIVI, solistai: nepakartojamas tenoras Virgilijus Noreika, operos solistė Joana Gedmintaitė, birbynininkas Egidijus Ališauskas atliks visų pamėgtas M.K.Čiurlionio, S.Šimkaus, J.Pakalnio, B.Dvariono, L.van Beethoveno, A.Ponchielli, C.A.Bixio kūrinius.

Šventę sveikins LR Prezidentė Dalia Grybauskaitė, Švietimo ir mokslo bei Krašto apsaugos ministrai Audronė .Pitrėnienė ir Juozas Olekas, sostinės meras Remigijus Šimašius, M.K.Čiurlionio kūrybos tema žodį tars Lietuvos atkuriamojo Seimo Pirmininkas Vytautas Landsbergis.

Šventės pradžia 19 val. Ją tiesiogiai transliuos Lietuvos radijas ir televizija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių