Quantcast

A. Mamontovo jubiliejiniame koncerte – ypatinga viešnia

  • Teksto dydis:

Tūkstančių patenkintų žiūrovų šypsenos ir ovacijos, nostalgiški pokalbiai su buvusiais bendražygiais iš „Foje“, emocinis pakylėjimas ir šiek tiek jaudulio – tokios nuotaikos pastaruoju metu lydėjo dainininką Andrių Mamontovą. Jau šį šeštadienį, spalio 26 d., „Siemens“ arenoje įvyks ketvirtasis, paskutinis, turo, dedikuoto A.Mamontovo kūrybinio kelio 30-mečiui, koncertas.

Paklaustas, ar viskas vyksta taip, kaip ir tikėjosi, A.Mamontovas prisipažino, kad tokios sėkmės pats nebūtų drįsęs prognozuoti: „Jeigu atvirai, visiškai nežinojau ko tikėtis. Pradžioje atrodė, kad seksis sunkiai. Kai liepos mėnesį buvom pardavę beveik pusę visų bilietų, optimizmo atsirado daugiau. Kai per šiuos koncertus išėję į sceną matome pilną salę, jausmas yra labai pakylėtas. Labai gera, kai žiūrovai nuo pirmos iki paskutinės dainos dainuoja kartu. Geras koncertas visada būna tik ten, kur geri žiūrovai...“

A.Mamontovas labiausiai džiaugiasi, kad didelių koncertų euforiją gali pajusti ir tie „Foje“ nariai, kurie nedalyvavo paskutiniuose grupės koncertuose 1997-aisiais, – saksofonininkas Saulius Valikonis, gitaristas Romas Rainys, būgnininkas Eugenijus Pugačiukas. „Man labai džiugu, kad jie dabar irgi yra scenoje su manimi. Juolab kad tos kelios kertinės grupės „Foje“ dainos („Distancija“, „Saugok vaikystę“, „Laužo šviesa“) geriausiai skamba atliekamos būtent tos sudėties, nes ji jas ir įrašė“, – sakė atlikėjas.

Kūrybinį jubiliejų švenčiantis dainininkas prisipažįsta, kad bendravimas su projekte sutikusiais dalyvauti buvusiais grupės nariais yra vienas smagiausių dalykų. Deja, bet dalies buvusių „Foje“ muzikantų jau netgi nebėra tarp gyvųjų. Tačiau ir jiems, ir koncerte nedalyvaujantiems buvusiems muzikantams atlikėjas nepamiršta padėkoti per grandiozinius koncertus.

Pasiruošimo koncertams etapas nebuvo lengvas – dainininkui teko būti ir organizatoriumis, ir derybininku, ir dizaineriu, ir vadybininku. „Sudėtingiausia yra viską suderinti ir nepamiršti kokios svarbios smulkmenos. Sunku, bet rezultatas viską atperka. Negana to, teko patirti ir nemažai nerimo – vasarą buvęs „Foje“ bosistas Darius Burokas susilaužė raktikaulį, o S.Valikonis – stuburą. Bet, laimė, viskas baigėsi gerai: abu dabar yra sveiki ir gali dalyvauti šiuose koncertuose“, – pasakojo atlikėjas.

Koncerte Vilniuje žiūrovai pamatys ir ypatingą viešnią – Briuselyje gyvenančią Vokietijos lietuvę Lorettą Petereit, kuri su A.Mamontovu ir buvusiais „Foje“ muzikantais dainuos „Vieną kartą Paryžiuj“. „Labai laukiame šio susitikimo, nes nesimatėme labai seniai. Su ja susipažinome per pirmąsias „Foje“ gastroles Vakarų Vokietijoje 1990-aisiais. Kai su D.Buroku ir S.Valikoniu 1991-aisiais

Varšuvoje įrašinėjome albumą „Gali skambėti keistai“, pasikvietėme Lorettą įdainuoti pritariančiuosius balsus. Ji atvažiavo iš Vokietijos ir praleido su mumis studijoje kelias dienas. Jos balsą galite girdėti dainose „Vėjas“, „Vieną kartą Paryžiuj“ ir „Jeigu tu ten buvai“, pasakojo dainininkas.

Nemažai dėmesio dainininkas skyrė ne tik repeticijoms, bet ir koncertų scenografijai, ją kūrė su buvusiu „Foje“ būgnininku Algiu Kriščiūnu. Jiems talkino šviesų režisierius Marius Selevičius, o per koncertus ekrane rodomas vaizdo instaliacijas sukūrė A.Kriščiūno sūnus Vytenis. Sceniniu muzikantų įvaizdžiu rūpinasi drabužių dizainerė Jolanta Rimkutė.

Jau nuo vasaros pradžios dainininką ir jo muzikantus seka budri nepriklausomo žurnalisto Rimo Bružo kameros akis. R.Bružas kuria dokumentinį filmą apie kūrybinį A.Mamontovo ir grupės „Foje“ kelią.

Visą koncertą Vilniuje nufilmuos LRT televizija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių