Quantcast

Magiška „Baltoji vakarienė“ Vilniuje: kas joje dalyvaus?

  • Teksto dydis:

Vestuvių metines švenčiančios sutuoktinių poros. Būrys geriausių vaikystės draugių. Bendradarbių kompanijos. Įvairių visuomeninių klubų nariai. Tokie žmonės registruojasi į pirmą kartą Lietuvoje organizuojamą paslaptingą ir prancūziška dvasia dvelkiančią „Vakarienę baltai“ („Dîner en Blanc“). Jau po savaitės – rugpjūčio 29 d. – vyksiantis piknikas mieste po atviru dangumi, pasak organizatorių, gali tapti išskirtine proga atšvęsti gimtadienį, mergvakarį, pasimatymą, studijų grupės susitikimą ar tiesiog vasaros pabaigą.

Dovilė Šimkutė-Butkienė, viena iš „Vakarienės baltai“ organizatorių Lietuvoje, atskleidžia, jog dalyvių sąrašas į unikalų renginį jau beveik užpildytas, o laiko užsiregistruoti į vakarienę sumokant nario mokestį liko nedaug – registracija bus uždaryta šį pirmadienį, rugpjūčio 25 d., vakare.

„Sulaukėme įvairių žmonių dėmesio – nuo studentų, kurie nutarė pasitikti naujus mokslo metus elegantiškai, iki verslininkų, kurie į neeilinį pikniką ateis su kolegomis. Tarp dalyvausiančių yra nemažai prancūzų kultūros gerbėjų. Štai vieni vaikai sumanė padovanoti kvietimus savo tėvams, kurie tiesiog įsimylėję meilės miestą Paryžių ir prancūzišką gyvenimo būdą”, – sako D. Šimkutė-Butkienė.

Organizatoriai teigia gaunantys ne vieną laišką iš lietuvių, kurie apie „Vakarienę baltai“ yra girdėję iš draugų ir pažįstamų arba patys yra joje dalyvavę kitose šalyse. Jie netikėjo, kad kada nors sulauks šios paslaptingos vakarienės ir Lietuvoje.

Pavyzdžiui, viena mergina, pasakoja D. Šimkutė-Butkienė, net suriko iš džiaugsmo, kai sužinojo, kad baltasis piknikas pirmą kartą bus surengtas Vilniuje. Neeilinę elegancijos, draugystės ir meilės šventę jai teko patirti Kanadoje – deja, tik kaip žiūrovei. Žinia apie „Vakarienę baltai“ sostinėje šiai merginai tapo geriausia besibaigiančios vasaros dovana.

„Nepamirštamą paskutinio vasaros penktadienio nuotaiką kurs ne tik sostinės gyventojai, bet ir jos svečiai. Jau žinome, kad į baltąją vakarienę užsiregistravo žmonių iš Kauno, Kėdainių, Radviliškio ir kitų Lietuvos miestų. Aktyviai registruojasi ir Lietuvoje gyvenantys užsieniečiai. Draugystės, meilės ir bendravimo vakaras atviras visiems”, – teigia D. Šimkutė-Butkienė.

Kad būtų sukurta užburianti „Vakarienės baltai“ atmosfera, dalyviai turėtų neužmiršti pagrindinių renginio taisyklių. Drabužiai ir stalo puošybos detalės turi būti tik baltos spalvos. Jokių sportinių drabužių, sportinių batų, kepuraičių su snapeliu ar įsispiriamų šlepečių. Visi indai turi būti stikliniai arba keramikiniai – jokių plastikinių ir vienkartinių lėkščių ir taurių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių