Quantcast

Madonną scenoje šalia „London Community Gospel Choir“ pakeis M. Linkytė

  • Teksto dydis:

Jau šį sekmadienį (rugpjūčio 12 d.) Trakų pilies kieme vyks vienas įdomiausių vasaros koncertų. Išskirtinį pasirodymą kartu su „London Community Gospel Choir“ choru surengs viena populiariausių dainininkių Lietuvoje Monika Linkytė. M. Linkytė šiam koncertui ruošėsi ypatingai atsakingai – dainininkė kartu su vienu geriausių gospelo chorų pasaulyje repetavo Londone.

„Kylie Minogue savo pirmąjį albumą išleido, kai aš net gimusi nebuvau! O scena abi dalinamės su garsiuoju Londono gospelo choru, atrodo, kad sapnuoju“, – ruošdamasi bene svarbiausiam karjeroje koncertui Trakų pilyje pasakoja dainininkė M. Linkytė. „Tai, kad prieš keletą metų kartu su šiuo choru dainavo Madonna, o dabar šalia jų būsiu aš – netelpa galvoje.“

Trakų pilyje vyksiantis M. Linkytės ir „London Community Gospel Choir“ koncertas pretenduoja tapti vienu įspūdingiausių šios vasaros koncertų. Kartu su tokiais vardais, kaip Madonna, Kylie Minougue, Stingu, Paulu McCartney, Tina Turner, Samu Smithu, „The Stereophonics“ ir daugybe kitų visame pasaulyje vertinamų atlikėjų koncertavę svečiai repeticijų Londone metu stebino ir pačią Moniką.

„Per repeticiją norėjosi tiesiog gerti tą energiją, kurią spinduliuoja choras. Aš nežinau, kaip jie tai daro, bet, atrodo, kalbiesi, jie linksmi, geri, paprasti žmonės ir tada jie pradeda dainuoti. Užsimerkia ir kažkur išskrenda! Esu žiūrėjusi daug įvairių gospelo video, bet taip arti gospelo choro būti neteko. Kaip gera, jog visu tuo galėsiu dalintis su savo klausytojais!“, – įspūdžiais iš repeticijų dalinosi Monika.

Pasiruošti koncertui atlikėjai turėjo šiek tiek daugiau nei du mėnesius, tad streso ir nežinojimo iš pradžių buvo gana daug. „Tikrai ne kartą galvojau, ar tikrai pavyks? Ir kaskart sakiau sau: „Jei kažko labai stipriai trokšti, visas pasaulis padės įgyvendinti tą norą“. Beveik visus du mėnesius, kai pagalvodavau apie koncertą, mane net truputį sukaustydavo! Bet, likus savaitei, pagaliau tikrai patikėjau, kad man vyksta. Net spurdu nuo sekmadienio laukimo ir noro dalintis muzika!“, – atvirauja Monika.

Trakų pilyje vyksiančiam magiškam koncertui Monika kartu su choru paruošė specialią programą, kurioje bus ir naujų atlikėjos dainų, ir nuostabių gospelo muzikos kūrinių, britų balsai suskambės ir lietuvių kalba.

„Kai sužinojau, kad choras sutinka atvykti į Lietuvą, mano pirma mintis buvo – bent vieną lietuvišką dainą jie tikrai su manimi sudainuos! Teko šiek tiek pavargti, kol išmokome dainos teksto eilutes, bet buvo verta. Iš karto žinojau, kad skambės nuostabiai! Myliu Lietuvą ir visus savo užsieniečius draugus, kursiokus mokau lietuviškų frazių“, – džiaugiasi Monika.

„Sekmadienį kviečiu ateiti ir išlaisvinti save! Tikrai bus muzikos, kuriai nėra sienų. Galėčiau daug apie tai pasakoti, ko galima tikėtis, bet žodžiai per silpni pasakyti tai, dėl ko šis koncertas bus mega-wow!“, – į koncertą Trakų pilyje kviečia Monika.

Prestižinėse „Grammy“, „Brit Awards“, „X Faktoriaus“ scenose su atlikėjais-legendomis ne kartą skambėjęs choras yra dažnas svečias, atidarantis futbolo čempionatus „Wembley“ stadione, koncertuojantis Londono koncertų rūmuose „Royal Albert Hall“ vykstančių renginių metu. „London Community Gospel Choir“ yra ir nuolatiniai garsiojo „Glastonbury“ festivalio dalyviai.

Bilietus į M. Linkytės ir „London Community Gospel Choir“ choro koncertą Trakuose galima įsigyti visose „Bilietai.lt“ kasose ir internetu www.bilietai.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių