Quantcast

Lukiškių memorialo dirbtuvėse – keliolikos menininkų darbai

Kultūros ministerijos ir Šiuolaikinio meno centro (ŠMC) skelbiamose kūrybinėse dirbtuvės sulaukta keliolikos menininkų darbų, tarp jų - ir visuomenininkų „Vyčio“ skulptūra, projektai bus vertinami kitą savaitę, sako kultūros viceministrė Gintautė Žemaitytė.

„Gal dvidešimties ir nebus, bet yra tikrai keliolika. Yra ir labai konceptualių, ir labai tradiciškų, tad mes džiaugiamės, kad tikrai bus iš ko rinktis. Mano žiniomis, „Vyčio“ fondas taip pat pateikė savo projektą“, - BNS sakė viceministrė.

Anot jos, kitą savaitę rinksis vertinimo komisija, kuri turėtų atrinkti penkis geriausius darbus.

ŠMC atstovė spaudai Eglė Trimailovaitė BNS teigė, kad atrinkus penkis darbus toliau menininkai galės bendradarbiauti su ŠMC kuratoriais, konsultuotis su skulptoriais, istorikais, menotyrininkais, tobulinti projektus.

Darbus vertins Nacionalinės dailės galerijos vadovė dailėtyrininkė Lolita Jablonskienė, Vilniaus universiteto istorikas profesorius Alfredas Bumblauskas, šiuolaikinio meno kuratorė Virginija Januškevičiūtė, šiuolaikinio meno kuratorė architektūros istorikė Ūla Tornau, dailėtyrininkė Giedrė Mickūnaitė, skulptorius ir filmų kūrėjas Deimantas Narkevičius, Vilniaus savivaldybės vyriausiasis architektas Mindaugas Pakalnis.

Parengtus memorialo projektus menininkai pristatys visuomenei rudenį Šiuolaikinio meno centre. Tuomet iš pristatytų projektų bus atrinktas vienas - šį paminklą ir bus siūloma įgyvendinti Lukiškių aikštėje. 

Lukiškių aikštės Vilniuje sutvarkymo ir paminklo joje pastatymo klausimas sprendžiamas nuo 1999 metų.

Dalis visuomenininkų, kuriems vadovauja Architektas Kęstutis Akelaitis, kartu esantis ir Lukiškių aikštės  sutvarkymo projekto vadovas, siekia, kad aikštėje būtų pastatyta Arūno Sakalausko skulptūra „Vytis“.

Šiuo metu Lukiškių aikštė Vilniuje rekonstruojama. Anksčiau skelbta, kad darbus ketinama baigti iki šių metų rudens. Į rekonstrukcijos projektą paminklo statyba neįtraukta, tik numatyta palikti jam vietą. 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių