Quantcast

Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras skelbia vasaros festivalį

  • Teksto dydis:

Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras vasarai keliasi į Vilniaus paveikslų galerijos kiemelį.

Birželio 2–18 d. čia vyks jau šeštą kartą rengiamas Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro vasaros festivalis, pradžiuginsiantis savo klausytojus net trimis įvairaus žanro koncertais po atviru dangumi, kuriuose kartu su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru pasirodys ir žymiausi Lietuvos atlikėjai. Festivalio metu Lietuvos valstybiniam simfoniniam orkestrui diriguos jo meno vadovas ir vyr. dirigentas maestro Gintaras Rinkevičius.

Praėjusią savaitę įspūdingu akordu – pianistų Petro ir Luko Geniušų pasirodymu – Vilniaus kongresų rūmų scenoje uždaręs koncertinį sezoną, Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras vasarai atsisveikinti su klausytojais dar neskuba. Jau tradicija tapęs renginys į vieną gražiausių Vilniaus vietų po atviru dangumi vasaros pradžioje sukvies ne tik klasikinės, bet ir populiariosios muzikos mylėtojus.

Festivalio rengėjai neabejoja, kad programoje turės, ką išsirinkti net išrankiausi klausytojai. „Mūsų rengiamą festivalį Vilniaus paveikslų galerijos kiemelyje klausytojai jau yra pamėgę – jis išsiskiria savo kokybe ir vasariška atmosfera“, – sakė maestro G. Rinkevičius.

Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras šiemet festivalio programoje pateiks tris savo žanrais ir stiliumi besiskiriančius koncertus. Pirmajame koncerte birželio 2 d. klausytojus kvies „J. Štrauso valsų ir polkų fejerverkai“, kuriuose pagal įspūdingą valsų karaliumi tituluojamo J. Štrauso muziką smagius etiudus atliks ir publiką nuotaikingomis istorijomis linksmins aktorė Donata Rinkevičienė. Festivalyje taip pat bus puiki galimybė išgirsti ir Evelinos Sašenko bei Jeronimo Miliaus atliekamas gražiausias melodijas iš žymiausių kino filmų koncerte „Gražiausia filmų muzika“ (birželio 9 d.).

Birželio 18 d. festivalį vainikuos klausytojų jau pamėgtos „Roko baladės“ su geriausiais Lietuvoje roko vokalistais Povilu Meškėla, Česlovu Gabaliu ir Jeronimu Miliumi. Pašėlę rokeriai atliks jau klasika tapusius hitus iš tokių pasaulinio garso grupių ir atlikėjų kaip „Scorpions“, „White Snake“, INXS, „Bon Jovi“ ir kitų repertuaro.

Bilietus galite įsigyti „Tiketoje“ ir Vilniaus kongresų rūmų kasose.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių