Quantcast

Lietuvos šimtmečio Dainų šventėje – net 9 nemokami renginiai

  • Teksto dydis:

Liepos mėnesį Vilniuje vyksianti šimtmečiui dedikuojama Dainų šventė „Vardan tos...“ šiemet pakvies į penkiolika renginių, iš kurių net devyni – nemokami. Didžiausias renginys – Dainų diena – taip pat bus nemokamas, išskyrus sėdimas vietas.

Sparčiai mažėja bilietų ir į kitus mokamus renginius: vokalinių ansamblių vakarą, du Šokių dienos koncertus, Ansamblių vakarą ir Pučiamųjų instrumentų orkestrų koncertą.

„Remiantis ankstesnių metų lankomumu, šiemet tikimės sulaukti ne mažiau žiūrovų nei praeitoje Dainų šventėje – 2014 m. jų buvo apie 120 tūkst., o parduoti suplanavome tik 20 tūkst. bilietų. Bilietus parduodame tik į tuos renginius, kurie tradiciškai ir anksčiau buvo mokami. Surengti tokio masto šventę, kuri yra didžiausias Šimtmečio minėjimui skirtas renginys, iš tiesų pareikalavo didelių išlaidų, todėl, kaip ir kiekvienoje šventėje, į dalį renginių bilietus tenka parduoti tam, kad padengtume organizacinius kaštus,” – sako Lietuvos nacionalinio kultūros centro (LNKC) vadovas Saulius Liausa ir priduria, kad šiemet valstybės skirtas biudžetas šventei yra tik šiek tiek didesnis nei tas, kuris buvo skirtas paskutinei, 2014 m., Dainų šventei.

„Verslo teikiamos paslaugos, reikalingos šventės organizavimui, kaip ir viskas kitose gyvenimo srityse, kasmet brangsta, mokame už Lietuvoje gyvenančių dalyvių atvežimą ir visų dalyvių maitinimą bei apgyvendinimą – o dalyvių šventėje šiemet laukiama apie 36 tūkst. Taigi suprantama, kad turime surinkti papildomų lėšų, ir pirmo mėnesio bilietų pardavimai rodo, kad mums tai puikiai pavyksta,” – sako S. Liausa.

Šiuo metu jau parduota daugiau nei pusė bilietų ir, pasak S. Liausos, tokių aktyvių išankstinių bilietų pardavimų nėra buvę nei prieš vieną Dainų šventę. „Iki šiol Dainų šventės bilietus aktyviai iš anksto pirkdavo užsienyje gyvenantys lietuviai, bet šiemet tai daro ir Lietuvoje gyvenantys žmonės – pigiausių bilietų jau beveik nebėra. Neabejojame, kad iki šventės visi bilietai bus parduoti, todėl dabar, kol dar yra bilietų įvairiomis kainomis, pats geriausias laikas juos įsigyti. Džiaugiamės, kad artėjame prie Latvijos, kur bilietai į Dainų šventę parduodami per pusę dienos. Mūsų žiniomis, Latvijoje kiekvienoje šventėje iš parduotų bilietų surenkama virš 1 milijono eurų. Lietuvoje planuojama iš bilietų surinkti apie 350-380 tūkst. eurų,” – sakė LNKC vadovas.

Dainų dienos bilietai sėdimoms vietoms kainuoja nuo 10 iki 40 Eur, tačiau organizatoriai kviečia šį renginį stebėti ir nemokamai – atsinešus savo sulankstomas kėdutes ir užklotus. Tikimasi, kad į Vingio parką susirinks apie 50 tūkst. žiūrovų. Sėdimų vietų ketinama parduoti iki 10 tūkst.

Ansamblių vakaras – vienas iš populiariausių Dainų šventės renginių, į kurį kasmet bilietai išperkami greičiausiai. Priartėjus renginio dienai, liepos 4-ajai, laisvų bilietų žiūrovams gauti greičiausiai nebepavyks. Organizatoriai džiaugiasi, kad visiems, nespėjusiems įsigyti bilieto į Ansamblių vakarą, tradiciškai galės pasiūlyti lygiai tą patį reginį už simbolinį mokestį išvysti generalinės repeticijos metu. Ji vyks liepos 3 d. vakarą – visi atlikėjai vilkės kostiumus, koncertas bus repetuojamas su apšvietimu ir kitais efektais.

Šokių dienos pasirodymas šiemet žiūrovams bus atliekamas du kartus: liepos 5 d. suplanuoti du koncertai. Toks sprendimas pasirinktas dėl to, kad Lietuvos futbolo federacijos stadione, kur vyks Šokių diena, telpa vos 5 tūkst. žiūrovų (Žalgirio stadione, kur anksčiau vykdavo Šokių diena, jų tilpdavo 12-15 tūkst.) Į dieninį Šokių dienos koncertą dar galima įsigyti ir 5, ir 10 Eur kainuojančių bilietų.

Lietuvos dainų šventės yra ne tik savo apimtimi, dalyvių ir žiūrovų skaičiumi didžiausias šalies renginys, bet ir unikali šventė, kuri puoselėja tradicijas, užmezga kartų dialogą. Šioje šventėje dalyvauja įvairiausio amžiaus žmones jungiantys kolektyvai. Dainų šventės geografija neapsiriboja vien Lietuva. Kasmet renginyje dalyvauja šimtai kolektyvų iš įvairių pasaulio valstybių, kuriose pasaulyje gyvenantys lietuviai puoselėja mūsų tautos tradicijas. Šiemet šventėje dalyvaus 1495 kolektyvai – apie 36 000 tūkst. dalyvių, 16 786 iš jų – vaikai. Į šventę atvyksta 1550 užsienio lietuvių ir 17 Lietuvos tautinių bendrijų kolektyvų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių