Quantcast

Kristupo vasaros festivalyje – Baroko šedevrai ir autentiškas tango

  • Teksto dydis:

Liepos pabaiga Kristupo vasaros festivalyje kaip niekada gurmaniška – Šv. Kotrynos bažnyčioje skambės autentiškas tango nuevo ir Barokas, praturtintas netikėtais muzikiniais efektais.

J. S. Bacho kūrinius atliks naudodamas efektų pedalus

Smuiko improvizacijas ir Baroko šedevrus pristatys talentingas smuikininkas iš Italijos Luca Ciarla. Jo pasirodymas liepos 27 d. Šv. Kotrynos bažnyčioje bus ypatingas. Ir tai – ne tuščias pažadas: retą smuikininką, atliekantį J. S. Bacho kūrinius, išvysite scenoje ne drauge su orkestru ar kameriniu ansambliu, o naudojantį efektų pedalus. Gerai žinomi kūriniai įgaus neįtikėtinai modernų skambesį, nevaržomai liesis aistringos ir virtuoziškos improvizacijos. Stebint solistą scenoje bus sunku patikėti, jog visa tai italas daro vienui vienas.

Šis smuikininkas pavergia tiek klasikos, tiek džiazo, tiek pasaulio muzikos mylėtojus. Kosmopolitiška prigimtis, tobulai įvaldyta technika bei įgimtas muzikalumas leidžia lengvai peržengti žanrų ribas ir eiti savo muzikiniu keliu. Neabejotinai, jo kryptis teisinga, nes net griežčiausi muzikos kritikai pripažįsta, jog „L. Ciarla pasirodymai – pribloškiančiai maloni patirtis“.

Iš Termolio miesto kilęs L. Ciarla smuiku ir fortepijonu groti pradėjo nuo aštuonerių metų. Būdamas dvylikos, jau studijavo konservatorijoje ir pradėjo domėtis džiazu bei improvizacija. 1996 m. magistrantūros studijas tęsė JAV, Indianos universitete (prof. D. Bakerio kl.), o doktorantūros laipsnį įgijo Arizonos universitete. L. Ciarla gabumai buvo įvertinti tarptautiniuose konkursuose. Iš jų galima išskirti 1999 m. pelnytą prestižinį Niujorke įsikūrusios organizacijos „Chamber Music America“ apdovanojimą.

Nepraleiskite progos įsitikinti italų smuikininko Luca Ciarla talentu koncerte, rengiamame kartu su Italų kultūros institutu Vilniuje, liepos 27 d., trečiadienį, 19 val. Šv. Kotrynos bažnyčioje. Pasirodymo „Bachas manyje“ programoje skambės J. S. Bacho, L. Ciarla, H. Villa-Lobos, A. Piazzolla kūriniai.

Tango melodijas gros A. Piazzolla scenos bendražygis

Sakoma, jog norint gerai šokti tango, reikia dviejų. O štai Kristupo vasaros festivalyje jį gros daugiau kaip 20 muzikantų su paties Astoro Piazzolla pianistu priešakyje. Liepos 28 d. Šv. Kotrynos bažnyčioje pasirodys pianistas Pablo Ziegleris (Argentina/JAV) drauge su violončelininku iš Latvijos Ruslanu Vilenskiu ir Šv. Kristoforo kameriniu orkestru.

„Jei gimėte Buenos Airėse, Jūs žinote ką žmonės kalba, veikia, kur eina, kas jiems rūpi. Visur aplink – tango muzika. Ji tiesiog gyvena gatvėse. Tango mano širdyje, mano kraujyje“, – atvirauja pianistas.

Daugiau kaip 10 metų buvęs ištikimu A. Piazzolla scenos bendražygiu, šiandien P. Ziegleris yra „Latin Grammy“ laureatas, vienas labiausiai dėmesį traukiančių pasaulio atlikėjų bei kompozitorius, sėkmingai pristatantis savąjį tango įvaizdį. Jo grojimo stilius, ryškus ir tuo pačiu lyriškas, yra akimirksniu atpažįstamas - turi panašumo į virtuozo Vladimiro Horowitzo skambinimą, o ilgesingumu primena JAV džiazo pianisto ir kompozitoriaus Billo Evanso kūrybą.

P. Ziegleris bendradarbiavo su daugeliu klasikos, džiazo, latino muzikantų: Gary Burtonu, Regina Carter, Walteriu Castro, Joe Lovano, Nestoru Torresu ir kt.

Muzikos garsais pianistas publiką nuskraidins tiesiai į Argentinos sostinės gatves. Taigi, belieka intriga, kaip jose jausis R. Vilenskis ir Šv. Kristoforo kamerinis orkestras? Pamatykite tai patys liepos 28 d., ketvirtadienį, 19 val. Šv. Kotrynos bažnyčioje koncerte „Tango iš Buenos Airių“. Programoje skambės P. Zieglerio, A. Piazzolla kompozicijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių