Quantcast

„Kristupo Kalėdose“ – spalvinga koncertų girlianda

  • Teksto dydis:

Tradicinis žiemos muzikos festivalis „Kristupo Kalėdos“ kaip ir kasmet kviečia pasirūpinti jaukiais muzikiniais vakarais Šv. Kotrynos bažnyčioje. Išskirtinė šventinė programa visą gruodžio mėnesį džiugins neeiliniais, šviesiausiomis emocijomis nuskaidrintais pasirodymais, kurie, jei tik panorėsite, taps puikia dovana Jūsų artimiesiems.

Skaniausią operečių kokteilį gruodžio 4 d. 18 val. patieks gražiausi Lietuvos balsai: sopranas Ona Kolobovaitė, bosas Liudas Mikalauskas ir tenoras Egidijus Bavikinas. Persikūniję į žavingus personažus, nuolat įsiveliančius į meilės trikampius, netikėtas intrigas bei komiškas situacijas, jie atliks kūrinius iš linksmiausių operečių, o šmaikštusis dirigentas Vytautas Lukočius fortepijono balsu įgarsins visą orkestrą. Nuotaikingame operetės spektaklyje skambės F. Lehar, J. Strauss, I. Kalman ir kt. kompozicijos.

Švelnus, bet galingas žavingosios Girmantės Vaitkutės balsas sušildys širdis gruodžio 7 d. 20 val. Kartu su pianistu Andrejumi Polevikovu, gebančiu virtuoziškai apjungti klasikinį skambesį su modernia harmonija ir ritmika, dainininkė kviečia pasiklausyti kalėdinio džiazo melodijų. Jūsų laukia tikra meilė muzikai, jokių tuščių efektų, tik neišmatuojamas nuoširdumas ir gražios melodijos.

O kad žiemišką orą ištverti būtų lengviau, „Kristupo Kalėdos“ pakvies į Lotynų Amerikos ritmų kupiną kelionę su grupe „Parranda Polar“ gruodžio 9 d. 19 val. Jos įkūrėjas, Adomas Koreniukas pamilęs tradicinį Kolumbijos žanrą kumbiją, kuriame apdainuojama meilė moteriai, gamtai, darbui laukuose, nutarė jį su kolegomis Vytautu Puidoku (bosinė gitara) ir Jonu Narbutu (mušamieji, perkusija) atgabenti ir į Lietuvą.

Gruodžio 11 d. pasaulis švenčia tango dieną. Prisijunkite ir Jūs! Daugiaveidį žanrą – nuo dramatiškos istorijos iki lengvo flirto, nuo liepsnojančios aistros iki viliojančio žaismo – pristatys akordeonistas Vytenis Danielius drauge su Šv. Kristoforo kameriniu orkestru (meno vadovas ir dirigentas Donatas Katkus). Pasirodymo programoje klausytojai išgirs reto grožio R. Galliano koncertą „Opale“, kuris akimirksniu pavergia savo skambesiu – naujosios miuzetės ir džiazo improvizacijos mišiniu su tango šerdimi, taip pat skambės A. Piazzolla, C. Gardel ir kt. kūriniai.

Pasiilgusiems energingesnės muzikos, gruodžio 18 d. 21.15 val. tarptautinė keturių atlikėjų komanda „Dagamba“ surengs pasirodymą, visam laikui pakeisiantį nuomonę apie klasikinę muziką. Jus nustebins sprogstamasis roko energijos ir orkestro jėgos užtaisas, virtuoziškai apjungiantis skirtingus muzikos žanrus, pagardintas neįtikėtina temperamento bei humoro doze. Kartu su Šv. Kristoforo kameriniu orkestru, diriguojamu Donato Katkaus, „Dagamba“ žada daug galingo skambesio, dinamišką ir įtraukiantį muzikinį spektaklį. Programoje skambės L. van Beethoven, S. Prokofjev, U2, Led Zeppelin ir kt. kompozicijos.

Žiemos švenčių proga klausytojų tradiciškai laukia susitikimas su aksominio balso savininke Liuba Nazarenko. Gruodžio 27 d. 15 val. dainininkė įteiks gražiausių romansų puokštę, kuri nubrauks storą kasdienybės, buities sluoksnį ir nukels kelionėn į save vingiuotais romansų takeliais. Romantiškoje programoje „Naktis be mėnulio“ skambės XIX a. pabaigos — XX a. pradžios miesto, saloniniai, senoviniai ir kt. romansai.

Gruodžio 27 d. 18 ir 20.30 val. į, ko gero, šventiškiausią metų koncertą, pakvies dainininkė Monika Liu ir neseniai dešimtmetį atšventusi instrumentinė grupė „SUBTILU–Z“. Prestižinio Berklee koledžo (JAV) auklėtinė, išskirtinių muzikinių projektų dalyvė, išbandžiusi save skirtingiausiuose amplua, žada nepaprastai jaukų koncertą, kuriame tikrą šventinį stebuklą sukurs muzikantų meistriškumas, originalios aranžuotės ir lengvas svingas. Programoje išgirsite  I. Berlin, J. L. Pierpont, J. F. Coots ir kt. kompozicijas.

Pasimėgauti užburiančiais valso garsais gruodžio 28 d. 19 val. galėsite fortepijono virtuozo Gintaro Januševičiaus koncerte. Pirmą kartą Vilniuje charizmatiškasis pianistas atliks visus devyniolika Chopino - valsų. Daugelio tarptautinių konkursų (tame tarpe F. Chopino konkursų Vokietijoje ir Estijoje) nugalėtojas, G. Januševičius išsiskiria troškuliu kūrybinėms naujovėms: „Mėgstu pasakoti įdomias muzikines istorijas, rodyti dar negirdėtus kūrinius ar neįprastais rakursais pristatyti žinomus.” Kokią istoriją, paslėptą F. Chopino valsų garsuose papasakos pianistas šiame koncerte – sužinokite patys.

Gospel muzika išsiskiria unikaliu skambesiu, ritmu, harmonija, ji spinduliuoja meilę, džiaugsmą, stiprybę, tačiau įspūdingiausia tai, jog ji vienija žmones – skambant emocingoms, lengvai įsimenančioms melodijoms, muzikantai ir klausytojai tampa viena šeima. Būtent šio žanro ilgesys šešias talentingas merginas subūrė į grupę „Where the backs come from“. Į svečius pasikvietusi vokalo pažibas – Girmantę Vaitkutę, Dagną Kondratavičiūtę ir Vitalijų Veklenko, šešeriukė neabejoja, jog šis vakaras išsiskirs nepaprastai stipria energetika. Jo kulminacija -  Jievaro Jasinskio kūrinio premjera.

Nors Prancūzijos sostinė šiuo metu išgyvena ne pačius geriausius laikus, gruodžio 30 d. 19 val. koncerte „Cafe de Paris“ gitaristas, kompozitorius, vokalistas Chrisas Ruebensas primins daugeliui mūsų brangaus romantiškojo Paryžiaus veidą. Kartu su savo ansambliu priešpaskutinį šių metų vakarą jis paruošė programą, kurioje netrūksta subtilios elegancijos, persmelktos neapčiuopiamo žavesio.

Pasitinkant 2016–uosius „Kristupo Kalėdų“ festivalyje šventinių melodijų konfeti iššaus net du kartus – 17 ir 20 val. Charizmatiški, įspūdingu vokalu apdovanoti, mecosopranas Laura Zigmanaitė ir tenoras Paulius Bagdanavičius kartu su Šv. Kristoforo kameriniu orkestru paruošė spalvingą programą, kurios metu į salę skries viena už kitą gražesnės arijos, neapolietiškos dainos bei numeriai iš miuziklų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių