Quantcast

„Kino pavasario“ atidarymas – tiesiogiai per LRT

  • Teksto dydis:

Trečiadienį Vilniuje prasideda 23-asis tarptautinis kino festivalis „Kino pavasaris“.

Festivalio atidarymo iškilmes ir Raudonojį kilimą iš Vilniaus „ Forum Cinemas Vingis“ kovo 15 d. nuo 19 val. tiesiogiai transliuos LRT KULTŪRA. Raudonuoju kilimu žengiančius iškilius svečius, kino žvaigždes kalbins LRT laidų vedėja Gerūta Griniūtė, o atidarymo ceremoniją ves kino žinovas Rytis Zemkauskas.

„Kino pavasario“ atidarymo viešnia – lietuvių kilmės hiphopo atlikėja, aktyvi kovotoja už žmogaus teises Silvana Imam. Viso festivalio metu „ Forum Cinemas Vingis“ fojė veiks LRT studija, kurioje vyks įdomiausių festivalio temų, retrospektyvų pristatymai ir diskusijos. Jų įrašus matys LRT KULTŪROS žiūrovai.

Ketvirtadienį, kovo 15 d. 22.30 val. LRT KULTŪRA rodys vieną geriausių praėjusių metų „Kino pavasario“ juostų, žiūrovų favorite išrinktą italų komediją „Tobuli melagiai“ (Perfetti sconosciuti / Perfect Strangers, režisierius Paolo Genovese).

Vaidina: Marco Giallini, Kasia Smutniak, Valerio Mastandrea, Anna Foglietta, Edoardo Leo, Alba Rohrwacher, Giuseppe Battiston, Benedetta Porcaroli, Elisabetta De Palo, Tommaso Tatafiore

Eva ir Rokas ruošia vakarienę ir į svečius pasikviečia rūšinio vyno ekspertus Lelę su Karlota bei neseniai susituokusius Bjanką ir Kozimą. Jų vienišius bičiulis Pepė buvo pasižadėjęs pagaliau pristatyti savo sužadėtinę, bet paskutinę minutę atšaukia ketinimus dėl mylimąją užklupusios ligos. Kad vakaras neprailgtų, Eva pasiūlo žaidimą: visi mobilieji telefonai sugula ant vaišių stalo, kiekviena SMS žinutė perskaitoma girdint kompanijai, į kiekvieną skambutį atsiliepiama įjungus garsiakalbį. Paprasta ir aišku. Intriguojančio žaidimo tikslas – įrodyti, kad nė vienas neturi ko slėpti. Bet argi taip būna? „Mobilusis telefonas yra tarsi mūsų „juodoji dėžė“, – intriguoja filmo režisierius.

Italų „David di Donatello“ prizas už geriausią filmą ir scenarijų. Tribecos tarptautiniame festivalyje apdovanotas už geriausią scenarijų. Italijos kino  žurnalistų specialus prizas, prizai už geriausią scenarijų ir dainą. Iš viso 13 kino apdovanojimų, 13 nominacijų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių