Quantcast

Ketvirtadienį „Vasaros terasoje” - nemokamas grupės „G&G Sindikatas“ ir kitų koncertas

  • Teksto dydis:

Rugpjūčio 22 d., ketvirtadienį visus ištikimus repo gerbėjus po vienu stogu sostinės „Vasaros terasoje“ suburs įtakingiausia ir tvirčiausia Lietuvos hiphopo grupė „G&G Sindikatas”, lietuviško hiphopo viltis „Dee & Kamy” ir žinoma repo grupė „Thridja Haedin“ iš Islandijos. Tai bus dar viena iki pat rugsėjo vidurio vyksiančių nemokamų koncertų serijos „Tuborg Liquid Soundtrack“ dalis.

„Grupės „G&G Sindikatas” vyrai vieningai linkčioja galvomis ir pritaria, kad ši vasara daugiau nei ypatinga. Nepamirštami pasirodymai visuose pagrindiniuose vasaros festivaliuose ir miestų aikštėse. Dar pavyko įgyvendinti mūsų seną svajonę ir sugroti pačioje Vilniaus širdyje - Vokiečių gatvėje. „Vasaros terasa“ - viena iš tų vietų, be kurių mūsų vasaros koncertų grafikas neapsieina. Čia visada labai smagu ir karšta. Šįkart svečių teisėmis prie mūsų prisijungs bičiulių duetas „Dee & Kamy” ir žinoma islandų repo grupė „Thridja Haedin“. „G&G Sindikato” turo Islandijoje metu jie mus „apšildė“ šaltokame Reikjavike, todėl tikimės, jog Vilnius juos priims labai šiltai“, - sakė grupės vadybininkas Justas Čekuolis.

„G&G Sindikatas” vyrai gerai žinomi visiems, kas matė tikro lietuviško hiphopo atsiradimą ir raidą. Jie yra ir amžinai bus neatsiejama tikros, lietuviškos muzikos dalis, su kuria praėjo ištisos jaunimo kartos geriausi metai. Šiandien „G&G Sindikato“ auditorijos paveikslas jau seniai išaugęs tradicinio hiphopo mėgėjo portretą. Kiekvienas jų koncertas – rekordinis, kiekvieno jų publika – savita, ištikima ir rinktinė. Esminis Lietuvos hiphopo ansamblis dar kartą bandys „Vasaros terasos“ sienų tvirtumą ir vėl užsuks visų laukiamą „bytą“.

2007 metais susiformavęs vaikinų duetas „Dee & Kamy” jau dabar išaugo naujokų kelnes, o per tuos kelerius aktyvios veiklos metus spėjo išties daug nuveikti. Senosios hiphopo tradicijos įkvėpta grupė savo lyriškais tekstais atsigręžia į šios muzikos pradmenis ir klasikinį repą apjungia su funk, soul bei džiazo sąskambiais. 2010 metais „Pravda“ apdovanojimuose „Dee & Kamy“ laimėjo „Geriausio metų video klipo“ bei „Geriausios metų muzikinės grupės“ titulus, o 2011 metais alternatyviuose „T.Ė.T.Ė“ apdovanojimuose skynė „Hip-Hop“ nominacijos laurus. Grupė taip pat „apšildė“ amerikiečių repo žvaigždės Ja Rule, Rusijos hiphopo grandų „Kasta“, „DJ Premier“ ir „Bumpy Knuckles“ koncertus. „Dee & Kamy” diskografijoje – du didžiulės sėkmės susilaukę albumai ir kolaboracijos su kitais muzikos kūrėjais. Būsimą albumą vyrukai planuoja pristatyti iki metų galo, o tai viena iš retų progų juos išgirsti ir pamatyti gyvai.

Islandų hiphopo grupė „Thridja Haedin“ susikūrė 2008 metais, kai trijų skirtingų grupių nariai nusprendė repuoti kartu. Vėliau grupės narių sudėtis keitėsi, o šiuo metu grupę sudaro aštuoni nariai. Kryptingas darbas, radikalūs tekstai, aktualios temos bei hiphopo kultūros vertybių bei principų laikymasis grupei leido tapti įtakingiausia repo grupe Islandijoje. Verta pažymėti tai, kad 2012 metais be jokios įrašų kompanijos pagalbos išleistas ir nemokamai internete išplatintas albumas „Rædaðu Með“ laikomas vienu geriausiu visų laikų hiphopo įrašu Islandijoje. Grupės nariai šiuo metu pluša prie antrojo savo albumo, kurio darbinis pavadinimas „7, 9, 13”.

Grupių „G&G Sindikatas“, „Dee & Kamy“ ir islandų „Thridja Haedin“ pasirodymai, kaip ir visi šios serijos koncertai žiūrovams nekainuos nieko - belieka tik ateiti. Renginio pradžia 19 val. Koncertams pasibaigus „Vasaros terasos“ ketvirtadienį pratęs didžėjai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių