Quantcast

Ketvirtadienį „Vasaros terasoje“ - nemokamas grupės „Garbanotas Bosistas“ ir indie folk atlikėjo Šarūno Petručio koncertas

  • Teksto dydis:

Šį ketvirtadienį, rugpjūčio 8 dieną, į sostinės „Vasaros terasą“ grįžta gitarinės muzikos atstovai, grojantys tik gyvai ir vedantys Lietuvos nepriklausomą muziką į priekį. Ketvirtadienio koncertų tradiciją pratęs per beveik penkis gyvavimo metus visus esminius Lietuvos klubus, roko barus ir festivalius šokdinusi kompanija „Garbanotas Bosistas“ bei vienas įdomiausių indie folk atlikėjų Šarūnas Petrutis.

Pirmasis vakaro svečias - vienas perspektyviausių jaunosios kartos atlikėjų bei indie folk muzikos atstovas, poetas Šarūnas Petrutis, kurio pilnas debiutinis solinis albumas „Original Recordings”, išleistas pavasarį, tyliai sukasi ir yra visiems laisvai prieinamas „Youtube“ grotuve. Labai įdomi Šarūno Petručio biografijos detalė yra ta, kad prieš keletą metų jis lupo būgnais pankroko grupėje iš Plungės, pavadinimu „Naktinė Pufaika“. „Visa pankroko muzika ir visas išsitaškymas buvo kaip apsivalymas. Vėliau aš leidau sau būti kokiu esu. Tada nukritau nuo laiptų. Pradėjau groti gitara, klausyti Bob’o Dylan’o įrašų ir kitų nuostabių dalykų“, - viename atvirame interviu apie save pasakojo Šarūnas Petrutis.

Grupė „Garbanotas Bosistas“ užaugę čia pat, XXI a. Vilniuje, bet groja taip, tarsi būtų ką tik atkeliavę iš 7-ojo dešimtmečio pabaigos, kai pasaulis klausė Jimi Hendrixo, „Led Zeppelin“, augino kasas ir krovėsi lagaminus į Vudstoką. Per penkis gyvavimo metus grupė „Garbanotas Bosistas“ yra tapę viena labiausiai publikos numylėtų jaunų šalies grupių. Grupės sąskaitoje - metų roko grupės titulas alternatyvios muzikos apdovanojimuose „T.Ė.T.Ė“, koncertų geografijoje – Latvijos bei Lenkijos klubai, diskografijoje – savo jėgomis įrašytas ir išleistas debiutinis minialbumas „Venera“ (2012 m.). Tai bus pirmasis grupės „Garbanotas Bosistas“ koncertas Vilniuje po beveik pusės metų pertraukos, o grupės gitaristas Mantas Joneikis koncerto metu švęs savo 25-ąjį gimtadienį.

Tolimesni gyvo garso ketvirtadieniai „Vasaros terasoje“ jau žinomi ir įsidėmėtini - į sceną kops Vyginto Kisevičiaus vedama alternatyvios muzikos rinktinė „Kurak“, naujasis Edgaro Lubio projektas „feral“ bei daug žadanti nepriklausomo roko grupė „Without Letters“ (rugpjūčio 15 d.), įtakingiausia hiphopo grupė Lietuvoje „G&G Sindikatas“ (rugpjūčio 22 d.), „Biplan“ ir jų svečiai grupė „Bez Bileta“ iš Baltarusijos (rugpjūčio 29 d.).

Kaip ir visi „Vasaros terasos“ renginiai, šie – visiškai nemokami.  Pradžia – 19:00 val.  Belieka tik ateiti. Koncertams pasibaigus „Vasaros terasos“ ketvirtadienius pratęs didžėjai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių