Quantcast

Keistuolių teatre – trumpo metražo sapnai suaugusiems

  • Teksto dydis:

Keistuolių teatras pristatė dar vieną, iš tikrųjų keistą ir intriguojančią šio 27-ojo sezono premjerą suaugusiems, apie kurią paklausti Keistuolių teatro aktoriai, kaip susitarę ištaria: „tokios Keistuolių teatre dar tikrai nebuvo“. Tai pagal Vytauto V. Landsbergio šeštąją poezijos knygą pastatytas spektaklis „Persikūnijimai“.

Šis spektaklis kviečia žiūrovus tarsi į savotišką trumpametražių vaizduotės filmų seansą, lyg į savotišką sapnų mozaiką, kur žaidžiama su atmintimi, persikūnijant į įvairius personažus, keliaujant per atpažįstamus gyvenimus, siužetus, laikmečius, vietoves ir situacijas. Kiekviena istorija, kurią sapnuoja spektaklio kūrėjai, yra bendra mums visiems, tačiau galbūt ne visiems atpažįstama, kaip ne iš karto pažįstamas kitas žmogus ar žmogus pats sau. Spektaklyje labai svarbų vaidmenį vaidina audio garso takelis, kuris aktorių pagalba, kuriamas čia ir dabar spektaklio metu. Atpažįstamų siužetų ir garsų pasaulyje kiekvienas atras jam artimus išgyvenimus ir savijautas, kurios leis prisiminti net tai, kas buvo seniai užmiršta.  Taigi, jeigu kada svajojote susapnuoti tą patį sapną ne vieni ir šokinėti bei keliauti per kitų mintis ir sapnus, šis spektaklis gali priartinti Jus prie šios galimybės išsipildymo.  

Spektaklio kūrybinę grupę sudaro režisierius ir scenarijaus autorius – Vytautas V. Landsbergis, scenografė, lėlininkė – Paulina Nešukaitytė ir puikiai pažįstami Keistuolių teatro ir teatro laboratorijos „Atviras ratas“ aktoriai, kurie bent kartą yra apdovanoti aukščiausiu Nacionaliniu teatro apdovanojimu „Auksiniu scenos kryžiumi“: Judita Urnikytė, Justas Tertelis, Vytautas Leistrumas, kuris yra ir šio spektaklio kompozitorius. Taip pat aktorių gretose žiūrovai išvys naują veidą Keistuolių teatro scenoje - aktorių ir  grupės „Neteisėtai padaryti“ narį Roką Petrauską.

„Visas spektaklio kūrimo procesas labai intriguojantis ir džiugus. Jame buvo daug tokio… teisingo nežinojimo. Nežinojimo kaip čia viskas bus. Tai vertė mąstyti, kurti ir ieškoti būdų, kaip tokią medžiagą perkelti į teatro sceną. Galiu drąsiai pasakyti, kad tokio spektaklio dar nesu vaidinęs. Nors iki premjeros liko dar daugiau nei savaitė, aš jau laukiu to susitikimo su žiūrovu. Nes labai įdomu, kaip čia viskas bus. O nuojauta kužda, kad turėtų būti įdomu.“, – pasakoja spektaklio aktorius Justas Tertelis. Kūrybinė grupė teigia, kad trumpo metražo sapnai „Persikūnijimai“ gimė iš noro suprasti, kas ir kodėl įvyksta mūsų pasąmonėje ir vėliau mus persekioja sapnų, eilėraščių, vaizdinių ar nuojautų pavidalu. Šis spektaklis kiekvieną iš mūsų kvies sustoti, pamąstyti ir atpažinti, jog visa tai, kas vyksta, vyko ar vyks yra nesibaigiančios mūsų gyvenimo kelionės dalis.

Artimiausiu metu šią sezono premjerą galima išvysti sausio 22, 23 d. 19 val. Keistuolių teatre (Laisvės pr. 60).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių