Quantcast

K. Smoriginas: atsitiktinių pjesių aš nestatau

  • Teksto dydis:

Dešimtmetį švenčiantis profesionalus komedijos teatras „Domino“ kovo 18 dieną, šeštadienį, pristato romantinės komedijos „Žaidimas nebaigtas“ premjerą.

 Pilnutėlė žiūrovų salė, premjeros išvakarėse susirinkusi į generalinę spektaklio repeticiją, neslėpė jaudulio – tai išties subtiliai šmaikšti, elegantiška, jaudinanti ir labai tikroviška istorija apie meilę, draugystę, likimo išbandymus ir kiekvieną mūsų poelgį gaubiančias paslaptis.

Komediją „Diena be melo“ bei jos tęsinį „Žaidimas nebaigtas“ režisavęs Kostas Smoriginas įsitikinęs, kad naujausias spektaklis turėtų tapti artimas kiekvienam žmogui. „Abu spektaklius žiūrovai gali žiūrėti bet kuria tvarka: pirmiausia „Diena be melo“, vėliau „Žaidimas nebaigtas“ ir atvirkščiai. Pamatę bent vieną iš jų, esu įsitikinęs, iškart pajus norą pamatyti ir kitą. Patikėkite manimi, atsitiktinių pjesių aš nestatau. Kai kurie juokeliai, kuriuos išgirsite šiuose spektakliuose, gali pasirodyti ir „žemiau juosmens“, bet jie vis tiek yra prancūziškai lakoniški. Tai mane šioje pjesėje ir sužavėjo, taip pat kaip ir romantizmas, prancūziškas lengvumas, opios šių laikų problemos. Tai labai grakšti pjesė“, – sako K. Smoriginas.

Po generalinės repeticijos žiūrovai plojo atsistoję, o į sceną žengęs spektaklio režisierius pasveikino „Domino“ teatrą su dešimtmečiu. „Man didelė garbė, kad stovėjau prie šio teatro ištakų, kai režisavau pirmąjį spektaklį „Laukinė moteris“. Dėkoju ir lenkiu galvą prieš visus profesionalus, kurie dirbo prie premjeros „Žaidimas nebaigtas“, – sakė K. Smoriginas.

Spektaklyje vaidmenis kuria iš spektaklio „Diena be melo“ puikiai žiūrovams jau pažįstami aktoriai: Gabija Jaraminaitė, Evaldas Jaras, Edita Užaitė, Sakalas Uždavinys, Vaidotas Martinaitis, Nerijus Gadliauskas. Prie profesionalios kūrybinės komandos prisijungė dar du aktoriai – Julius Žalakevičius ir Aleksas Kazanavičius.

Premjeros aktoriams teko nelengva užduotis – jie su profesionaliu šokėju ir treneriu Arturu Bajoru parengė specialų šokį. „Galiu pagirti aktorius už tokį profesionalų požiūrį į darbą ir dideles pastangas. Labai paklusnūs, vis tikslinosi, kaip vieną ar kitą žingsnelį atlikti kuo taisyklingiau. Manau, kad rezultatas bus geras“, – šypsosi A. Bajoras.

Romantinė komedija „Žaidimas nebaigtas“ sulaukė didelio „Domino“ teatro gerbėjų dėmesio – kovo 18 ir 19 dienų pasirodymai Vilniuje išparduoti iš anksto.



NAUJAUSI KOMENTARAI

domino

domino portretas
Kai perskaičiau žinią, kad Klaipėdos Apeirono teatras kryžiams pristatė 3 savo spektaklius, suabejojau - ar šiandien "mene" visi turi sveiką protą? kai perskaičiau kitą žinutę, kad Aiperonas pristatytas kažkokiai Padėkos kaukės alternatyvai, susprendžiau, kad proto vertintojų tarpe ieškoti taip pat nereikia.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių