Quantcast

Juokas – geriausias vaistas nuo streso

  • Teksto dydis:

Šeštadienio vakarą „Multikino“ kino teatre vyko nuotaikingas vakaras „Juokis iš širdies“, kurį vedė teatro „Kitas kampas“ aktoriai Audrius Bružas ir Kirilas Glušajevas.

Renginys buvo skirtas  Miokardo infarkto prevencinei savaitei „Stresui-ne!“, kurios metu siekiama visuomenei priminti, kad prevencija ir teigiamos emocijos yra geriausias būdas saugoti savo širdį bei išvengti miokardo infarkto pavojaus. Šią savaitę jau ketvirtą kartą inicijavo Lietuvos širdies asociacija (LŠA).

Pasisemti gerų emocijų ir už durų palikti stresą, rūpesčius bei negandas į renginį atvyko aktorė bei psichologė Lina Bražinskaitė, verslo įvaizdžio konsultantė Alvyda Jasilionytė, dainininkė Rūta Lukoševičiūtė.

Renginio metu buvo galima nemokamai pasitikrinti  sveikatą: išsitirti kūno masės indeksą, sužinoti cholesterolio kiekį, pasimatuoti kraujo spaudimą bei pasikonsultuoti su gydytojais.

Šventinio vakaro metu kalbėjo Sveikatos apsaugos ministras Vytenis Povilas Andriukaitis, Lietuvos širdies asociacijos garbės prezidentas Pranas Šerpytis. Nuotaikingas dainas žiūrovams dovanojo atlikėja R. Lukoševičiūtė, trimitu grojo muzikantas Vladimiras Školnyj. Iš karto po šventinio vakaro  buvo rodoma komedija „Paskutinį kartą Vegase”.

LŠA misija – mažinti mirtingumą nuo širdies ir kraujagyslių ligų. Savo tikslo asociacija siekia šviesdama visuomenę, kaip užkirsti kelią širdies ir kraujagyslių ligoms, akcentuojant esminius rizikos faktorius bei sveiką gyvenimo būdą. LŠA, įgyvendindama pagrindinius tikslus ir uždavinius, aiškina visuomenei apie širdies ir kraujagyslių ligų  pavojingumą, išplitimą ir prevenciją bei moko sveikos gyvensenos įgūdžių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių