Quantcast

Jungtinis Lietuvos vaikų choras ruošia įspūdingą koncertą

  • Teksto dydis:

Praėjusių metų pavasarį suburtas Jungtinis Lietuvos vaikų choras, kuriame dainuoja vaikai iš dešimties Lietuvos miestų ir miestelių, Vaikų gynimo dienai ruošia įspūdingą koncertą Vilniaus Šv. Kotrynos bažnyčioje.

Choras atliks Lietuvoje dar neskambėjusius Japonijos, Pietų Korėjos, Kanados kompozitorių kūrinius, o britų kompozitoriaus Johno Rutterio „Vaikų mišias“ kartu su vaikais atliks solistai Asta Krikščiūnaitė ir Laimonas Bendaravičius, choras „Vilnius“ ir pučiamųjų instrumentų grupė.

Koncerte choras pristatys šiuolaikinių pasaulio kompozitorių sakralinės muzikos programą – bus galima išgirsti, kaip mums puikiai pažįstami liturginiai tekstai skamba tolimiausių šalių muzikoje. Jautrūs kūriniai primins, kad nepaisant mūsų skirtumų, visame pasaulyje žmonės trokšta tų pačių dalykų – ramybės, taikos, meilės, o vaikai iš tiesų visur vienodi – smalsūs, jautrūs ir trokštantys saugumo.

Jungtiniam Lietuvos vaikų chorui savo „Ave Maria“ padovanojo Japonijos kompozitorius Kentaro Sato, kuriantis muziką ne tik chorams ir orkestrams, bet ir filmams bei kompiuteriniams žaidimams. Šio kompozitoriaus muzika dabar labai populiari Japonijoje, bet dar visai neatrasta Lietuvoje – o ir jos skambesys bus neįprastas ir labai įdomus mūsų ausims. Prie koncerto programos dovana prisidėjo ir Pietų Korėjos kompozitorius Hyun Kook, kurio kūriniai pastaraisiais metais populiarėja pasaulio chorinės muzikos konkursuose. Jo „Pie Jesu“ – nepaprastai šviesi ir įsimenanti melodija, panaikinanti daugybę mus nuo Pietų Korėjos skiriančių kilometrų. Koncerte taip pat skambės Naujosios Zelandijos kompozitoriaus Richardo Oswino, kanadiečio Ruperto Lango, latvio Eriko Ešenvaldo, filipiniečio Francisco F. Feliciano, brito J. Rutterio ir Vytauto Miškinio muzika.

„Šią programą vaikams buvo labai įdomu repetuoti – susipažinome su visiškai nauja muzika ir įveikėme daugybę iššūkių. Vaikai labai laukia bendro J. Rutterio mišių atlikimo su choru „Vilnius“ – daugelis jų niekada nėra dainavę kartu su mišriu choru ir solistais. Labai tikiuosi, kad ši patirtis įkvėps ne tik koncerto žiūrovus, bet ir vaikus – jau dabar matau, kaip iš tolimiausių Lietuvos miestelių pas mus atvažiuojantys choristai pradeda tikėti, kad gyvenime gali rinktis tuos dalykus, kurie jiems teikia daugiausiai džiaugsmo: vieni svajoja apie muziką, kiti – apie mediciną, treti – apie keliones... Tikiu, kad Jungtinis Lietuvos vaikų choras ir draugai iš visos Lietuvos padeda jiems tomis svajonėmis patikėti dar labiau“, – sako Jungtinio Lietuvos vaikų choro meno vadovė Valerija Skapienė.

Chorams diriguos V. Skapienė ir Artūras Dambrauskas. Koncertas vyks birželio 2 d. 17 val. Vilniaus Šv. Kotrynos bažnyčioje (Vilniaus g. 30). Bilieto kaina – 3 Eur, bilietai platinami 1 val. iki koncerto Šv. Kotrynos bažnyčios kasoje. Vaikams iki 7 metų – įėjimas laisvas.

Jungtinio Lietuvos vaikų choro projektą organizuoja vaikų choras „Ugnelė“ ir Lietuvos nacionalinis kultūros centras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių