Quantcast

Įsimintinas dailininko R. Miknevičiaus kūrybos ir paramos vakaras

  • Teksto dydis:

Dažnas paklaustas, ar menas gydo, atsakytų „taip“.  Trečiadienio vakarą  Taikomosios dailės muziejuje, Vilniuje, „Stiklių“ įmonė surengė įsimintiną senosios kartos dailininko Raimondo Miknevičiaus kūrybos ir paramos vakarą, kurio metu susirinko visas būrys dailininko kūrybai neabejingų entuziastų ir draugų.

Ne paslaptis, jog tapybos darbai, daug metų puošia sostinės „Stiklių“ viešbučio interjerą, tačiau, iš tiesų, nė karto nebuvo rodyti platesnei žiūrovų auditorijai. Šis vakaras buvo puiki galimybė pasigėrėti preciziškai nutapytais ir įspūdingais darbais iš arti. Beveik dvi dešimtys, tiek šio menininko darbų, 77 metų dailininko R.Miknevičiaus niekada nebuvo pristatyti jokiose parodose, tad dauguma kūrinių – naujiena ne tik plačiajai publikai, bet ir paties dailininko mokiniams ar bendradarbiams.

Aukcionas ir geri darbai

Visi susirinkusieji vien tik savo pasirodymu prisidėjo prie sergančio autoriaus paramos.  Mokamas bilietas kaip auka, pasak parodos dalyvių, tai tik maža dalis, kuria galėjo atsidėkoti už suteiktus akiai ir širdžiai mielus paveikslus, išsakytus patarimus, pamokas ir išdalintą patirtį.

Vakaro kulminacija tapo ir surengtas aukcionas. Už 1000 eurų buvo parduotas vienas paskutinių R.Miknevičiaus darbų. Jį įsigijo Kauno meras Visvaldas Matijošaitis. Jo indėlis taip pat keliaus į paramos lėšoms skirtą sąskaitą.

Renginyje netrūko ir kitų žinomų žmonių, kurie pareiškė norą paremti menininką. Gausiame susirinkusiųjų rate išvysti buvo galima ir Lietuvos banko atstovus, kurie asmeniškai dėkojo ir reiškė pagarbą menininkui, dizainerę Audronę Bunikienę, manekenę Kristiną Tučkute su vyru Patrice Romulus, medikę Jelena Tuličiną, baleto primarijų Nerijų Jušką, puikią atmosferą palaikė ir muzikiniais Baho kūriniais džiugino pianistas Darius Mažintas bei renginio vedėjas Rimas Valeikis

Anot renginio iniciatorių, „Stiklių“  bendraturčių Romo Zakarevičiaus ir Aleksandro Ciupijaus, remti meną tai penas ne tik kūrėjui, bet ir pačiam sau.

„Geri darbai visuomet grįžta su kaupu. Džiaugiuosi, jog šį vakarą  galima išvysti  tiek daug nuoširdžių akių, labai džiugu matyti taip gausiai susirinkusius. Dėkoju visiems pagerbusiems poną Miknevičių“, - tokiais žodžiais kalbėjo R. Zakarevičius.

Vakaro metu paaukota solidi 3000 EUR suma.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių