Quantcast

Įdomu, kaip atrodys Lukiškių aikštės paminklas, – užsukite į parodą

Šiuolaikinio meno centre (ŠMC) ketvirtadienį atidaroma paroda, kurioje galima susipažinti su penkiais pasiūlymais Lukiškių aikštės memorialui.

Parodoje, greta vizualizacijų ir architektūrinių brėžinių, pirmąkart pristatomi ir skulptūriniai penkių pasiūlymų maketai bei medžiagos bandiniai.

Tai - paskutinysis Kultūros ministerijos ir ŠMC organizuojamų kūrybinių dirbtuvių etapas.

Tris parodos trečiadienius (lapkričio 29 d., gruodžio 6 d. ir 13 d.) 17 val. vyks nemokamos ekskursijos po parodą su ŠMC edukatore.

Kūrybinėse dirbtuvėse dalyvauja šie autoriai ir kolektyvai: kūrybinė grupė, kurią sudaro architektai Gintaras Čaikauskas, Kęstutis Akelaitis, Linas Naujokaitis, dailininkas Rimantas Dichavičius ir skulptorius Arūnas Sakalauskas; architektų grupė, kurią sudaro Tomas Grunskis, Jūratė Kindurytė, Eglė Dimaitytė, Jovita Laurukėnaitė ir Martynas Mankus; skulptorius ir dizaineris Andrius Labašauskas; kraštotyrininkas, buvęs tremtinys Algimantas Lelešius; fotografas, filmų ir meno instaliacijų kūrėjas Darius Žiūra.

2017 m. liepos pabaigoje ekspertų komisija šių autorių pasiūlymus atrinko iš daugiau nei 30 idėjų, pateiktų atsiliepiant į birželio 6 d. ŠMC paskelbtą kvietimą.

Nuo 2017-ųjų liepos ŠMC komanda dirbo su visų penkių projektų autoriais, konsultavosi su istorikais, menininkais, urbanistais, valstybinės reikšmės renginių protokolo, technologijų bei teisės specialistais.

Visi penki autoriai ir kolektyvai plėtojo savo pasiūlymus, atsižvelgdami į ekspertų komisijos išsakytas rekomendacijas, tobulindami savo projektų istorinio naratyvo niuansus, technologinius aspektus, derindamiesi prie rekonstruojamos Lukiškių aikštės landšafto ir architektūrinių bei apželdinimo elementų.

Lukiškių aikštės memorialas pagal kvietimo sąlygas turėtų būti įgyvendintas iki 2018 m. gruodžio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gal

gal portretas
uztenka tu /stabu/ kurie nepigiai kainuoja o valdziai/ pensinikas tai nereikalingas kruvis ir ciniskai tyciojasi kad nera pinigu kuomet soc...demonu /mafija/ skesta /milijonuose isvije 1000000 geriausio jaunimo oBRU...dauskui to maza tegul dingsta visi tai turbut kolegos AA prisisapnavusio nurodymai kaip testi komunizmo kuryma sau.....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių