Quantcast

Į Vilnių grįžta vienas garsiausių pasaulyje čigoniško džiazo atlikėjų

  • Teksto dydis:

„Kristupo vasaros festivalis“ skelbia apie ypatingą svečią. Vilniuje vėl svečiuosis ir koncertuos lietuvių jau įvertintas ir pamiltas čigoniško džiazo korifėjus ir gitaros virtuozas Joscho Stephanas.

Koncertas, kuriame bus galima pajusti laisvės ir nuotykių dvasią, taip pat pasimėgauti meistriškai atliekama muzika, vyks liepos 12 d. VGTU „LinkMenų fabrike“.

„Dar nespėjusiems susipažinti su šiuo atlikėju iš Vokietijos, neabejotinai verta tai padaryti! Toks grojimo greitis ir technika, kokią yra įvaldęs gitaristas J. Stephanas, gali pasigirti tik labai nedidelė dalis aukščiausio kalibro gitaros meistrų. O jo atliekamos muzikos spektras labai platus ir apima klasiką, regį, svingą, bliuzą...“, – vardina „Kristupo vasaros festivalio“ meno vadovė Jurgita Murauskienė ir žada nepamirštamą vakarą.

Koncerte Vilniuje skambės legendinio D. Reinhardt, paties J. Stephan, J. Kern ir kitų žymių muzikų kūriniai. J. Stephanui scenoje šį kartą talkins trys kolegos: Sebastianas Reimannas (smuikas), Svenas Jungbeckas (ritminė gitara) ir Stefanas Bergeris (kontrabosas).

J. Stephanas yra įsitvirtinęs tarp geriausių pasaulio modernaus čigoniškojo džiazo gitaristų. Jo muzikiniai maršrutai driekiasi nuo Europos iki Australijos, o šimtatūkstantinės minios garsiausių muzikos festivalių lankytojų negaili nei susižavėjimo šūksnių, nei audringų ovacijų.

Debiutinį atlikėjo albumą „Swinging Strings“ prestižinis žurnalas „American Guitar Player“ įvardino geriausiu mėnesio albumu. Pasak leidinio muzikos kritikų, J. Stephanas – čigoniškojo džiazo ateitis.

Gitarą J. Stephanas į rankas paėmė būdamas vos šešerių, o pirmuoju jo mokytoju tapo tėvas, su kuriuo jis koncertuoja dar ir šiandien.

Paauglystėje atlikėjas taip susižavėjo čigonišku džiazu ir šio muzikos žanro pradininku gitaristu Django Reinhardtu, kad sugebėjo pakilti į neįtikėtinas aukštumas. Šiandien J. Stephanas pelnytai tituluojamas naujuoju čigoniškojo džiazo karaliumi. Tiesa, tai, kaip ši muzika skambėjo 1930-aisiais ir tai, ką girdime šiandien, – skiriasi, tačiau ji išliko tokia pat svaiginanti, nuotaikinga ir įtraukianti. 

Įdomu tai, kad J. Stephanas ne tik koncertuoja, jis yra ir gitaros mokytojas.

Koncertas „GYPSY JAZZ. Gitaros korifėjus – Joscho Stephan“ vyks liepos 12 d., ketvirtadienį, 19 val. VGTU „LinkMenų fabrike“ (Linkmenų g. 28, Vilnius). Bilietus platina „Tiketa“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kas jie tokie?

Kas jie tokie? portretas
Kai dozes tabore parduoda tai romai,o kai pseudo muziką čyrija-čigonai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių