Quantcast

Į naują parodą G. Jagminas pakvietė ir netikėtą svečią

  • Teksto dydis:

Galerija „Meno niša“ tęsia savo 15-ąjį parodų sezoną ir spalio 10 d., antradienį, 18 val. atidaro jaunos kartos tapytojo Gusto Jagmino tapybos parodą „TVANAS. Stań się!“.

Po rugsėjį įvykusio sėkmingo pasirodymo tarptautinėje meno mugėje „Positions Berlin 2017“ (Vokietija) G.Jagminas pristato savo ketvirtąją personalinę parodą, į kurią pakvietė ir netikėtą svečią – vieną kūrinį parodoje eksponuos „DAMTP. Destrukcijos ir psichodarbininkų sąjunga“.

„Man visada smagu, kai būna kviestiniai svečiai. Su šia sąjunga esu turėjęs daug įvairių patyrimų, o darbas atrinktas į parodą yra ne tapytojo gestas – tapytojui. Šios parodos kūriniai, tai pasąmoninis gaivalas, tas neartikuliuotas stichijos ilgesys, tas keistas ir galingas šišas pagauna kaskart, kai tik suabejoji status quo“, – pasakoja G.Jagminas.

Tai jau antroji menininko paroda galerijoje „Meno niša“, pasak, parodos kuratorės Sonatos Baliuckaitės ankstesnėje G.Jagmino parodoje „Peizažas su kaliošu“ žiūrovai matė daugiau figūratyvinių paveikslų, o naujuose kūriniuose bus daugiau išgrynintos formos, artėjimo prie pačios tapybos esmės. Tiek figūratyvinėse, tiek ir abstrakčiose G.Jagmino drobėse visuomet gali rasti peizažą – kaip pagrindinį ar šalutinį herojų.

„Menininkas gilinasi į tapybos prigimtį, dekonstruodamas natūrą suabstraktina peizažą iki spalvos, bet tuo pačiu palieka atpažįstamumo momentą. Nors menininko kūrinių pavadinimai skamba dekadentiškai ir užduoda romantizmo toną, bet kūriniai yra aktualūs šiuolaikiniame kontekste ir juose netrūksta ironijos. Tai grynosios tapybos paroda“, – pasakoja S.Baliuckaitė.

Menotyrininkas dr. Viktoras Liutkus teigia, kad G.Jagminas geras koloristas, mėgstantis tapyti „užkelta“ spalvine gama, kontrastais, vykusiai panaudodamas piešinį, figūratyvą. Remiasi gamta, patirtimi, stebėjimu. Neieško pigaus komercinio rezultato. Moka analizuoti natūrą, ją dekonstruoti ir konstruoti.

G. Jagmino tapybos parodos „TVANAS. Stań się!*“ atidarymas spalio 10 d. 18 val., paroda veiks iki spalio 24 d. Galerija „Meno niša“ dirba II – V 12 – 18 val. VI 12 – 16 val.

* Lenkiškai – tebūnie, žiūrėti M.K.Čiurlionio paveikslą Pasaulio sutvėrimas III. 1905-1906.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių