Quantcast

Į „Lofto“ kiemelį grįžta populiarioji „LRT Opus terasa“

Birželio 4 d. į menų fabriko „Loftas“ kiemą grįžta vasarinė „LRT Opus terasa“. Industrinėje, šiltuoju sezonu sužaliuojančioje erdvėje vilniečių ir miesto svečių visą vasarą iki pat rugpjūčio pabaigos lauks įdomiausių lietuviškų bei užsienio grupių koncertai, kino seansai, vakarėliai.

Terasos atidarymo proga „LRT Opus terasos“ scenoje – pirmadienio renginių serija „Local Mondays“ ir Vido Bareikio koncertas, rašoma pranešime spaudai.

Dainininkas, muzikantas ir aktorius savo pasirodymų metu klausytojus visad įsuka į jausmingus muzikinius sūkurius: nuo juoko iki ašarų, nuo romantikos iki šėlsmo, nuo rimties akimirkų iki noro šokti ant stalų. Nepakartojamą pirmadienį V. Bareikis žada ir „LRT Opus terasos“ atidarymo svečiams.

Kiekvieną savaitę „LRT Opus terasa“ veiks nuo pirmadienio iki ketvirtadienio. Pirmadieniais vyks žymiausių Lietuvos grupių gyvo garso koncertai. Antradieniais terasos scenoje varžysis muzikos inkubatoriaus „Novus“ dalyviai. Geriausios Baltijos šalių grupės konkurse dėl titulo kovos daugiausia žadančios grupės iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos. Trečiadieniais ir ketvirtadieniais terasoje vyks jau ne tik Lietuvos, bet ir užsienio grupių koncertai, taip pat kino seansai ir kitos pramogos visai šeimai – nuo vietoje gaminamo maisto, baro ir jaukios aplinkos iki vaikų žaidimų aikštelės.

Terasa draugiška visiems: ir geros muzikos gerbėjams, ir šeimos, ir vaikams, ir gyvūnams.

„LRT Opus terasa“ – vienintelė vasaros terasa vilniečius ir miesto svečius kviečianti į unikalią industrinę aplinką – urbanistinį Naujamiesčio rajoną. Vos vieno kilometro atstumu iki Senamiesčio ir Vilniaus traukinių bei autobusų stoties įsikūrusi terasa vasaros metu atgyja ir sužaliuoja. Jau ne pirmus metus „Lofto“ šeimininkai, vadovaudamiesi Vakarų šalyse klestinčia „urban farming“ – sodininkystės mieste – idėja, buvusiai fabrikų teritorijai suteikia naujų, vasariškai gaivių ir žaismingų spalvų.

„LRT Opus terasą“ nuo birželio 4 d. vilniečiai ir miesto svečiai ras menų fabriko „Loftas“ kieme, Švitrigailos g. 29, Vilniuje. Renginį dalinai finansuoja Vilniaus miesto savivaldybė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių