Quantcast

Į Etmonų kalėdinę mugę kviečia menininkai ir jų šuniukai

  • Teksto dydis:

Į šiandien ir rytoj Vilniaus senamiestyje, priešais „Lėlės“ teatrą, vyksiančią Etmonų kalėdinę mugę kviečia mugę organizuojančių menininkų šuniukai-nykštukai.

Etmonų kalėdinę mugę „Be streso!“ organizuoja septyniolika Vilniaus senamiesčio menininkų, kūrybines dirbtuves įsirengę viename pastate. Jie išsiskiria ne tik savo autoriniais kūriniais, bet ir tuo, kad į dirbtuves ateina kurti su šunimis.

Šiandien ir šeštadienį, mugės metu, į „Posesijos“ bendruomenę susibūrę menininkai – juvelyrai, keramikai, tapytojai, tekstilininkai, foto menininkai, drabužių kūrėjai – atvers savo dirbtuvių duris ir įsileis visus norinčius bendrauti tiesiogiai su kūrėjais, pamatyti jų kūrybines patalpas, darbo priemones, kūrybos procesą bei įsigyti kūrinių.

„Parduotuvėse, butikuose ar tradicinėse mugėse niekada nežinai, ar pasieksi galutinį tašką – susitikimą su kūrėju. O čia mes parodysime savo autorinius darbus, specialiai kalėdinėms dovanoms apgalvotus kūrinius. Esame įsikūrę sostinės centre – lengvai prieinamoje vietoje, priešais „Lėlės“ teatrą, ir vieninteliai rengiame tokią kalėdinę mugę – jaukią, kur niekas nieko neperpardavinėja, visi patys kuria ir gamina bei parduoda be tarpininkavimo antkainių“, - pasakoja pagrindinė Etmonų kalėdinės mugės organizatorė menininkė Solveiga Gutautė.

Kita organizatorė, juvelyrė Monika Papickaitė pasakoja, kad kuriančių menininkų erdvės yra labai individualios, tad menininkų sprendimas surengti mugę ir įsileisti klientus į vidų – tolygu atskleisti paslaptis.

„Kalėdinėje mugėje apsilankę žmonės pamatys užkulisius, įrankius, procesus. Mes esame neformatas. Net mūsų kasdienis darbas yra nekasdienis, pilnas nuoširdaus bendravimo. Čia nereikia dėtis kaukių, nėra paslėptų minčių, jauku kaip namie. Pavyzdžiui, mes visos atsivedame į dirbtuves šunis“, - pasakoja juvelyrė M. Papickaitė, kurianti kaip „Meška Karalienė“.

Etmonų kalėdinės mugės dalyviai

Etmonų kalėdinėje mugėje dalyvauja įvairių sričių menininkai – juvelyrai, keramikai, tapytojai, tekstilininkai, foto menininkai, drabužių kūrėjai.

Keramikė Solveiga Gutautė sukūrė ir mugėje pristatys sentimentalius baltiškus porcelianinius papuošalus ir akmens masės indus, sutvertus šiuolaikiniam žmogui, išsiilgusiam gamtos. Jos keramikos darbai seka istorijas, kuria prasmę ir žadina jausmus.

„Meška Karalienė jewellery“ – autorinės juvelyrikos atstovė, kurios kūryboje būdingi gamtos motyvai, faktūros, subtilumas ir mistiškas tamsumas. Mugės metu jos kambarėlyje rasite mažyčių auskarėlių, jau pamėgtų grakščiųjų medalionų, gausybę žiedelių, be to – siurprizų ir kūrybiškumo akciją.

Mėgstantieji originaliai apsirengti šioje mugėje galės rinktis drabužius iš kelių skirtingų kūrėjų. Drabužių ir aksesuarų prekinis ženklas „Second ME“ pasakoja, kad kuria itin gerai apgalvotus, kokybiškus daiktus, kurie neišvengiamai tampa mėgstamiausi, nes yra patvarūs ir ilgaamžiai. Išskirtiniai, žmonių jau pamėgti jų kūriniai – itin patogios tamprės ir didelės rankinės bei kuprinės.

„Kailio“ kūrybinėse dirbtuvėse bus išrikiuoti lietpalčiai ir dar niekur nerodyti vienetiniai rūbų pavyzdžiai, aktualūs lietuvišku darganotu oru.

Eksperimentinio mados ženklo „Between LAB“ komanda mugėje pristatys savo pirmąją kolekciją 1st CASE, kurioje – rankų darbo limituoto tiražo konceptuali apranga bei aksesuarai.

Prekės ženklo „BeJungle“ autoriai su rankų darbo drabužiais kasdieniam dėvėjui kviečia mugės svečius „būti džiunglėmis" – matyti save tokį, koks yra aplinkinis pasaulis: margas, besikeičiantis, spontaniškas, kartais ramus ir tylus, o kartais garsiai šaukiantis ir stebinantis.

„ADore“ pasitiks mugės svečius su žmogaus individualumą atskleidžiančiais poetiškais drabužiais ir aksesuarais tikrai miestietei.

Kostiumo dizaino specialistė Ilona Dombrovskytė mugėje parodys, kaip ji dirba su individualiais užsakymais, kaip kuria aprangą ir įvaizdį šventėms, scenai ir kasdienai.

Megztus lininius ir vilnonius drabužius ir aksesuarus kuriantis „Lapelis“ skelbia: „Savo drabužiais grąžiname gamtą miestui. Mugėje jūsų lauks šalikai, kepurės, džemperiai su vilna. Šiemet ypatingai mylime vyrus!“.

Užupyje gyvenanti tekstilininkė Lina Zavadskėsu prekės ženklu „Riverfelt“ Etmonų kalėdinėje mugėje šildys svečius su įvairiais vilnos aksesuarais – šaliais, segėmis, apyrankėmis, rankinėmis, taip pat kvies matuotis vilnonę avalynę: batus bei šlepetes.

Gediminos Šalkauskaitės ir Sandros Vydmontės kūrybinis duetas mugėje pristatys dirbtuvėles „Fotodalykai“, kuriose veikėjai išlipa iš fotografinės plokštumos.

Kaipgi Kalėdos be atvirukų?

Tapytoja Loreta Zdanavičienė, kurios kūryboje gimsta pasakojimai iš gamtoje rastų augalų, vėjo, saulės, vandens, erdvės ir laiko klausimų, mugės metu pristatys kalėdines miniatiūras ir atvirutes.

Grafikė ir dizainerė Urtė Bimbaitė specialiai mugei sukūrė aerografijos, koliažo technika kurtų atvirukų bei rankų darbo medžiaginių maišelių, skirtų prieskoniams ir smulkioms dovanėlėms sudėti.

„Pencil Mood“ į mugės lentynas jau dėlioja originalias atvirutes, paveikslus, iliustracijas su fantastiniais veikėjais ir grafikos darbus.

Keramikų dirbtuvėse rasite ir „Agnės keramiką“, kuriančią angelišką Kalėdų nuotaiką su daugybe mielų gyvūnėlių, jaukių indų ir linksmų, visada besišypsančių angeliukų.

„Posesijos“ menininkų bendruomenei priklausanti tatuiruočių meno studija "GOTIK EGZOTIK" mugės metu tiesiog bendraus su svečiais ir su džiaugsmu bei nuolaidomis rezervuos laikus autentiškoms dizaino tatuiruotėms.

Etmonų kalėdinės mugės rengėjai svečius nemokamai vaišins arbata.

Etmonų kalėdinė mugė vyks menininkų bendruomenės „Posesija“ patalpose, Etmonų g. 3/Arklių g. 6, II aukšte.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių