Quantcast

Į Baltijos šalių orkestrų festivalį atvyks pasaulinio garso latvių tenoras

Koncertų sezoną pradėjęs Niujorko „Metropolitan“ operoje, pasaulinio garso latvių tenoras Aleksandras Antonenko atvyks ir į Vilnių, kur Kongresų rūmuose vasario 9-ąją prasidės Baltijos šalių orkestrų festivalis. Garsusis tenoras dainuos jo atidarymo koncerte.

Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro organizuojamas festivalis stebins įspūdinga atlikėjų sudėtimi ir specialiai Baltijos šalių nepriklausomybės atkūrimo 100-mečiui parašytu Arturo Maskato kūriniu „Baltų daina“.

Latvijai skirtą vakarą kartu su A. Antonenko scenoje pasirodys ir lietuvių sopranas Vida Miknevičiūtė, estų folkloro muzikos atlikėja Mari Kalkun, valstybinis choras „Latvija“ ir Latvijos nacionalinis simfoninis orkestras, diriguojamas Andrio Pogos.

Pažvelgus į A. Antonenko 2017-2018 m. koncertų tvarkaraštį gali nustebti net visko matę muzikos gurmanai - Giacomo Puccini opera „Turandot“ ir Giuzeppe Verdi „Requiem“ Niujorko „Metropolitan“ operoje, G. Puccini „Toska“ Stokholmo karališkojoje operoje, Zalcburgo muzikos festivalis, Dresdeno „Semper“ opera, Ciuricho opera, Vengrijos nacionalinė opera - tai tik keletas svarbiausių garsaus muziko stotelių šiemet.

Be jų, žymusis tenoras nuolat kviečiamas dainuoti Milano „La Scala“, Londono karališkojoje „Covent Garden“ operoje ir kitose žymiausiose pasaulio koncertų salėse.

Nuolat po pasaulį keliaujantis ir, be gimtosios latvių kalbos, dar rusiškai, vokiškai, ukrainietiškai, itališkai, angliškai ir prancūziškai kalbantis solistas savo namais iki šiol vadina Rygą. Tačiau pripažįsta, kad, be gimtojo miesto, ypatingų jausmų jam kelia ir Austrija. „Šioje šalyje prasidėjo mano tarptautinė karjera, laisvai kalbu vokiškai, tad kiekvienas darbas čia man yra tikras malonumas“, - sakė A. Antonenko.

Vasario 9-osios vakarą kartu A. Antonenko į Vilniaus kongresų rūmų sceną lips ir dar dvi solistės - nuo 2011 m. Mainco valstybinio teatro trupėje dirbanti lietuvių sopranas Vida Miknevičiūtė ir viena žymiausių estų etno muzikos atlikėjų ir kompozitorių Mari Kalkun, pelniusi pripažinimą ne tik gimtojoje šalyje, bet ir svetur. Atlikdama savo kūrybos dainas M. Kalkun jau apkeliavo Prancūziją, Vengriją, Škotiją, Vokietiją, Suomiją, Rusiją, Armėniją ir Japoniją.

Kartu su trimis solistais koncerte dainuos ne vieną tarptautinį apdovanojimą pelnęs didžiausias Baltijos šalyse valstybinis choras „Latvija“, vadovaujamas meno vadovo ir vyr. dirigento Mrio Sirmaiso.

A.Antonenko, V. Miknevičiūtė, M. Kalkun, choras „Latvija“ ir Latvijos nacionalinis simfoninis orkestras, diriguojamas A. Pogos, Vilniaus kongresų rūmuose savo jėgas sutelks premjerai - įspūdingam A. Maskato kūriniui „Baltų daina“, parašytam specialiai Baltijos šalių nepriklausomybės atkūrimo 100-mečiui pagal žymiausių Baltijos šalių nacionalinių poetų eiles.

Pirmojoje koncerto dalyje skambės J. Sibeliaus simfonija Nr. 2 d., dar vadinama „Nepriklausomybės simfonija“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ANITA GERARD

ANITA GERARD portretas
paskolos! paskola! paskolos!Ar jūs ieškote geros reputacijos ir akredituotos privačios paskolos įmonė, kuri teikia paskolas gyvenimo galimybę.Mes siūlome visų rūšių paskolų labai greitai ir lengvai, asmeninės paskolos, automobilių paskolos, hipotekos paskolos, studentų paskolų, verslo paskolos, investicinės paskolos, skolos konsolidavimas ir daug daugiau.Jums buvo atmestas bankų ir kitų finansų įstaigų?Ar jums reikia konsolidavimo paskolą arba hipoteką? Nežiūrėkite bet daugiau, kaip mes čia, kad visas savo finansines problemas praeities dalykas.Mes skolina lėšas asmenims ir įmonėms, kurioms reikia finansinės pagalbos norma 2 %.Ne reikia socialinio draudimo numeris ir nėra kredito patikrinimą, reikalingą, 100 % garantuotas.Noriu naudoti šią laikmeną jums pranešti, kad mes teikiame patikimas ir remia pagalbos ir mes mielai jums pasiūlyti paskolą.Tada atsiųskite mums el. laišką adresu: (anitagerardloanfirm@gmail.com) kreiptis dėl paskolos Translations by Microsoft® Translator
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių