Quantcast

„G&G Sindikatas“ į teatro sceną užsimojo perkelti Vokiečių gatvę

  • Teksto dydis:

Geriausi ir įsimintiniausi per porą dešimtmečių sukurti grupės „G&G Sindikatas“ kūriniai, atliekami visiškai gyvai ir skambantys naujai, – tokia yra projekto „G&G Sindikatas: Unplugged“, kurio premjera – jau mažiau nei po mėnesio, idėja.

Tik tris vakarus – lapkričio 8, 9 ir 10 dienomis – Lietuvos rusų dramos teatre „unplugged“ programą su kviestinių muzikantų būriu atliksiantys grupės nariai dalinasi vienos įdomiausių savo karjeros avantiūrų užkulisiais.

„Esame priversti pasitraukti iš komforto zonos ir atlikti viską kardinaliai kitaip, nei esame pratę – „unplugged“ formatas turi griežtas ribas ir tradicijas“, – apie iššūkius, užklupusius pasiryžus įgyvendinti seną svajonę, pasakoja „G&G Sindikato“ narys Donciavas, pripažįstantis, kad tai – malonus darbas, nes nuolatinės naujo skambesio paieškos yra neatsiejama grupės gyvenimo dalis.

Būgnai, perkusija, pučiamieji, vibrafonas, fortepijonas, styginių kvartetas, choras – Lietuvos rusų dramos teatro scenoje tilps išties solidi muzikantų komanda. „Sukvietėme savo sričių profesionalus, tad atskiromis grupėmis repetuojame intensyviai, bet sklandžiai; labai laukiame ir pirmosios bendros repeticijos, kurios metu pasigirs bendras projekto skambesys“, – apie „G&G Sindikatas: Unplugged“ užkulisius pasakoja boso gitaros į rankas paimti nevengiantis grupės vadybininkas Justas Čekuolis, išduodantis, kad iš viso ruošiantis projektui prireiks daugiau nei 20-ies repeticijų, o prieš persikeliant į Lietuvos rusų dramos teatrą darbai vyks menų fabrike „Loftas“.

Itin daug dėmesio šiame analogų Lietuvoje neturinčiame projekte bus skiriama scenografijai. „Mums svarbu, kad scenoje jaustumėmės jaukiai ir savai – tai nėra masinis renginys, tad norime betarpiško kontakto su žiūrovais, daugelis kurių, neabejojame, bus senieji grupės gerbėjai“, - kalba J. Čekuolis. Anot jo, patyrusių scenos dailininkų būrys šiuo metu kuria „mažosios Vokiečių gatvės“ scenografijos projektą – teatro scenoje bus regima reperių pamėgtos Senamiesčio erdvės interpretacija.

Bilietai į koncertus prekybos sistemoje „Tiketa“ šluojami itin sparčiai – į pirmąjį, lapkričio 8-osios vakarą, jie nebeparduodami, tiesa, keletą kvietimų didžiausi grupės gerbėjai gali laimėti dalyvaudami specialioje „Narvesen“ akcijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių