Quantcast

Geriausia povestuvinė kelionė – į kaimą

Kukliai, bet romantiškai liepos 26-ąją Vilniaus bernardinų bažnyčioje susituokę Neringa ir Skirmantas Vaikučiai kopinėti medaus toli nevažiuos.

Norisi paprastumo

Dideli limuzinai, būriai svečių ir povestuvinės kelionės į tradicinius egzotiškus kraštus priimtina ne visiems. Neringa ir Skirmantas pasirinko itin ramią vestuvių šventę.

"Darome paprastą šventę – tik sau", – sakė jaunavedžiai. Jie jokių prašmatnių iškilmių su daug kam įprastomis tradicijomis organizuoti net negalvojo, nes nematė reikalo šventę daryti kitiems. Vestuvių šventėje dalyvavo vos dešimt pačių artimiausių žmonių.

Neringa ir Skirmantas sakė didžiulės šventės neorganizuojantys ne tik dėl to, kad tai kainuoja didžiulius pinigus, bet ir paprasčiausiai iš principo: "Yra žmonių, kurie ima paskolas, kad susiorganizuotų vestuves, – visiškas absurdas."

Jaunieji dėl savo kuklios šventės, kurią padėjo suorganizuoti draugai, sakė visai nesigailintys. Svarbiausia – bus daug gražių nuotraukų ir dokumentai, patvirtinantys jų jungtuves.

Kitokie džiaugsmai

"Švęsime namie, gamtoje. O rytoj išvažiuosime į kaimą", – paprastu vestuvių šventės scenarijumi džiaugėsi jaunikis. O jaunoji juokavo, kad ką tik prasidėjusios atostogos vestuves leis švęsti tiek, kiek reikės. Povestuvinės atostogos jaunųjų laukia ne per toliausiai – savame kaime. "Pats geriausias dalykas: gamta, natūralu ir nereikia mums jokių turkijų. Geriausia yra savame kaime – savi medžiai, sava žolė", – tikino Skirmantas.

Iki vestuvių dvejus metus draugavę ir prieš pusmetį apie jungtuvių ceremoniją pradėję galvoti jaunavedžiai rugsėjį laukia ne mažesnio džiaugsmo ir išbandymo – kūdikio gimimo.

Vasarą medų kopinėja Europoje

Neringos ir Skirmanto Vaikučių atvejis – išskirtinis. Visgi lietuviai medaus mėnesiui dažniausiai renkasi svečias šalis, tiek Europoje, tiek už jos ribų.

Kelionių agentūros "Baltic Tours" kelionių pardavimo vadovas Andrius Paulionis pasakojo, kad lietuviai po vestuvių dažniausiai traukia į Graikiją ar Ispaniją. Kadangi vestuvės dažniausiai švenčiamos šiltuoju laiku – gegužę, liepą ir rugpjūtį, jaunavedžiams toli traukti netenka. Kai kurie ten pat ir susituokia.

"Didelių reikalavimų jaunavedžiai nekelia, nes daugelis reikalavimų "atsiremia" į pinigus. Vieni linkę tuoktis užsienyje, kiti – tik pailsėti. Daugiausia vestuvių būna vasarą, tad mes vasarą dažniausiai siūlome Europos šalyse tuoktis. Vėlgi viskas priklauso nuo pinigų: kam skristi toli, jei gerai ir romantiškai galima laiką praleisti Kretoje arba Maljorkoje?" – sakė A.Paulionis.

Pasak jo, jaunavedžiams dažniausiai parenkamos salos. Pavyzdžiui, jei vestuvės vyksta žiemą, jaunavedžiai dažnai pasirenka Mauricijų, Maldyvus ar Karibų regiono šalis, pavyzdžiui, Dominikos Respubliką.

Lietuviai į medaus mėnesio keliones vidutiniškai yra linkę investuoti 5–6 tūkst. abiem. Medaus mėnesio atostogos įprastai trunka 7–10 dienų. "Jei vestuvės organizuojamos Lietuvoje, daug pinigų nebelieka, nes vestuvių organizavimas atima nemažą dalį lėšų", – konstatavo A.Paulionis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių