Quantcast

„Galvės Jazz fiestoje“ spindės ryškiausios scenos žvaigždės

  • Teksto dydis:

Džiazo muzikos vakarai vėl gaubia senąją sostinę. Džiazas Trakų salos pilies prieigose ir Galvės ežere skamba kiekvieną savaitgalį vieninteliame Lietuvoje plaukiojančiame džiazo laive.

Į Trakus klausytis džiazo vienuoliktąjį sezoną kviečia "Galvės Jazz fiesta". Senovinę baržą primenantis romantiškas laivas, skambėdamas džiazo ritmais, apsuka Trakų salos pilį, skrodžia vandenis pro ežero salas, prasklendžia pro baltus elegantiškus Užutrakio dvaro rūmus ir jau sutemoms krentant į ežerą, sugrįžta į uostą.

"Galvės Jazz fiestoje" yra grojusios bene visos Lietuvos džiazo žvaigždės, žymūs džiazo atlikėjai iš užsienio ir daugelis svajoja čia sugrįžti. Ir sugrįžta, kaip ir klausytojai, nes Galvės džiazo laivas dovanoja ne tik gyvą, pulsuojantį džiazą, bet ir įstabią kelionę po vaizdingą kraštovaizdį su pilimis ir rūmais.

Tarp sugrįžtančiųjų – ir žinomas trimintininkas Vytautas Skudas su grupe. Kartu su savo grupe – garsiais muzikantais – pianistu Pauliumi Zdanavičiumi, bosininku Eugenijumi Kanevičiumi, būgnininku Linu Būda ir vokaliste Egle Petrošiūte fiestoje koncertuoja liepos 27 dieną. Laukia kupinas išskirtinių emocijų vakaras: grupė pakeri meistriškumu, o Eglė, pasak džiazo žinovų, iš kitų vokalistų išsiskiria šiltu tembru ir improvizacijos stiliumi.

Į "Galvės Jazz fiestą" sugrįžta ir populiari, charizmatiška, ambicinga džiazo atlikėja Veronika ChiChi. Rugpjūčio 3 dieną ji pristato savo tarptautinio kvarteto debiutinį albumą "Singer of a 1000 faces". Tai albumas, kuriame Veronika ne tik atskleidžia tūkstantį savo, kaip džiazo vokalistės, veidų, bet ir pasirodo kaip brandi kūrinių autorė ir stipri kvarteto lyderė. Surinkusi vienus geriausių savo kartos džiazo atlikėjų – fortepijono virtuozą Dmitrijų Golovanovą, ilgus metus Amsterdame rezidavusį Augustą Baroną ir Estijos kontraboso talentą Heikko Remmelį – ji surado tobulai tarpusavyje derančių muzikantų kombinaciją.

Laura Budreckytė ir "Metronomai" publikos kraują kaitins rugpjūčio 10-ąją. Laura yra viena iš ryškių lietuviškojo džiazo žvaigždžių, o po "Metronomų" įvaizdžiu slepiasi garsi džiazo figūra – saksofonininkas, fleitininkas, kitų pučiamųjų atlikėjas, kompozitorius ir aranžuotojas Remigijus Rančys bei kiti pripažinti scenos meistrai: pianistas Richardas Banys, kontrabosininkas Gediminas Svilas, būgnininkas Robertas Vilčinskas. Laive publiką svaigins svingas, džiazo klasika bei R. Rančio kompozicijos.

"Galvės Jazz fiesta" palepins ir įspūdingais debiutais. Vienas jų įvyks rugpjūčio 16 dieną. Pirmąkart Trakuose koncertuos vokalistė Viktorija Pilatovič, ne tik žinoma kaip prestižinio Montrė džiazo festivalio Šveicarijoje dalyvė, bet ir legendinės džiazo muzikantų kalvės – Berklio muzikos koledžo Valensijos filialo – dėstytoja. Viktorija koncertuoja su pianisto P. Zdanavičiaus grupe – trimitininku V. Skudu, bosininku Ernestu Germanovič, būgnininku Jonu Filmanavičiumi.

Džiazo fiestą Trakuose rugpjūčio 25 dieną vainikuos taip pat debiutinis pasirodymas "Jazz Insight". Muzikiniame laive koncertuoja Aika, pasak žinovų, – muzikoje atradusi save asmenybė, kurios kiekvienas susitikimas su publika yra gyvenimo įvykis, kupinas džiaugsmo ir magijos. Dainuojanti ir kurianti atlikėja jau gerai žinoma savo emociškai stipriais koncertais ir ryškiu indėliu muzikiniuose projektuose. Su atlikėja džiazuoja pianistas P. Zdanavičius, bosininkas E. Germanovič, būgnininkas A. Baronas.

"Galvės Jazz fiesta" – tai vienas įdomiausių, patraukliausių Trakus reperezentuojančių kultūros renginių – tuo įsitikinę ir džiazo atlikėjai, ir šios puikios improvizacinės muzikos klausytojai. Vakarai su džiazu laive, Trakuose – visada užburia ir pakeri.

Galvės džiazo laivas Trakuose, iš Karališkojo sodo prieplaukos (Karaimų g. 57) išplaukia 19.30 val. Išsamiau www.trakaijazz.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių