Quantcast

Galerijoje „Meno niša“ – brolių Gataveckų paroda

  • Teksto dydis:

Balandžio 23 d., ketvirtadienį, 18 val., galerijoje „Meno niša“ atidaroma jaunųjų menininkų Algirdo ir Remigijaus Gataveckų paroda  „Autoportretai-homonimai“ .

Alytaus vaikų globos namuose užaugę dvyniai Algirdas ir Remigijus Gataveckai  yra ne tik profesionalūs dailininkai, pedagogai, bet ir breiko šokėjai. 2010 metais pirmoji A. ir R. Gataveckų personalinė paroda, jiems dar studijuojant Vilniaus dailės akademijoje, surengta galerijoje „Meno niša“. Paroda „Situacija“ susilaukė didelio lankytojų ir žiniasklaidos dėmesio bei išgarsino jaunuosius menininkus visoje Lietuvoje. Po keleto metų tarptautinėje šiuolaikinio meno mugėje „ArtVilnius‘12“  Algirdas už projektą „Poveikis“ buvo apdovanotas geriausio Lietuvos jaunojo menininko titulu.

Pasak dailės kritikės dr. Lolitos Jablonskienės „Algirdo ir Remigijaus Gataveckų kūryba vos per kelerius jų meno praktikos metus „įgijo“ solidų rėmą – jie yra menininkai autobiografai, socialiniai tyrėjai ir, žinoma, realistinio piešimo metrai. Iš tiesų – visi šie komponentai jų projektuose yra: ir brolystės nedarnioje šeimoje portrete „Situacija“ (2010), ir paveikios bičiulystės su globos namų auklėtiniais projekte „Poveikis“ (2012). Interpretacijos rėmas sujungia, supina menininkų biografijos ir jų kūrybos elementus į „gyvenimo su menu“ ir „meno su gyvenimu“ rezginį, tarsi į kokį spektaklį ar žaidimą.“

Parodoje „Autoportretai-homonimai“  bus eksponuojami naujausi, šiais metais sukurti, A. ir R. Gataveckų tapybos kūriniai. Nors menininkai visuomet išlaikė ypatingą ir glaudų ryšį su fotorealistiniais piešiniais. Pasak pačių menininkų „Meno nišoje“ bus pristatyta jiems nebūdinga kūryba.

Parodoje bus galima išvysti A. ir R. Gataveckų vienu metu sukurtus jų pačių portretus, kurie paremti bendradarbiavimo ir kūrybinio veiksmo kaip kūnų dialogo. Parodoje bus pristatyta ir video dokumentacija , kurioje užfiksuotas kūrybos procesas.

Kūrybiniame procese menininkams labai svarbi spalva, linija, veiksmas, pasitikėjimas vienas kitu bei vienodumas, turintis ne vieną reikšmę.

Paroda veiks iki gegužės 9 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių