Quantcast

Fotografijų parodoje pristatomos garsios Gruzijos moterys

„50 Gruzijos moterų: amžių sandūroje“ – fotografijų paroda, kurioje pristatomos garsių Gruzijos moterų – dailininkių, aktorių, rašytojų, visuomenės veikėjų, inžinierių, – naujai įprasminusių moters vaidmenį Gruzijos visuomenėje, istorijos.

Šios parodos eksponavimas sutampa ir su Gruzijoje minimu nepriklausomybės 25-mečiu.

„Labai įdomu matyti, kaip šios 50 moterų keitė Gruziją, kovojo dėl savo ir visų moterų teisių, dėl jų laisvės, žinoma, ir dėl Gruzijos laisvės skirtingais istorijos laikotarpiais. Šioje parodoje pasakojama istorija moterų, gyvenusių XIX-ame ir XX-ame amžiuose. Kiekviena jų yra ypatinga savaip. Jos kūrė poeziją, buvo inžinierės, kopė į kalnus“, – apie parodoje vaizduojamas moteris kalba Gruzijos ambasadorė Lietuvoje Khatuna Salukvadze.

Moterys Gruzijoje nuo senų laikų buvo itin svarbios ir lygiateisės su vyrais. Jau XII-ame amžiuje šalį valdė karalienė Tamara, o šis laikotarpis vadinamas Gruzijos aukso amžiumi.

Žvelgiant į artimesnius laikus – 1918-aisiais paskelbtoje Gruzijos Respublikoje moterys jau galėjo balsuoti rinkimuose. Parodoje eksponuojamas nuotraukas lydi ir moterų biografijos, padedančios geriau pažinti Gruzijos herojes.

Paroda eksponuojama galerijoje „Arka“, Vilniuje, ir veiks iki gegužės 28 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių