Quantcast

Filmų kūrėjas F. Message: Lietuvos LGBT bendruomenė eina teisingu keliu

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį populiariausiu LGBT traukos centru tapęs klubas „Soho“ pristato dokumentinį filmą „We Can Be Gay Today. Baltic Pride 2013" (2014 / Prancūzija, Lietuva), įamžinusį svarbiausias Vilniuje vykusio „Baltic Pride 2013" festivalio akimirkas.

Kūrėjų iš Prancūzijos sukurtoje juostoje užfiksuotos eitynės „Už lygybę“ kvies ne tik priminti, bet ir paskatins diskusijai. Vakaro pradžioje žuvusiųjų naktiniame Orlando gėjų klube atminimas bus pagerbtas tylos minute.

Prancūzijoje, Bordo mieste gyvenantys ir kuriantys François Message’as ir Nathalie Sibille su filmavimo kamera dalyvavo visuose pasirengimo darbuose ir fiksavo organizatorius, savanorius, politikus, policijos pajėgas, protestuotojus. Filmo kūrėjai neslėpė, kad juos šokiravo negatyvumas mūsų visuomenėje: niūrūs nesisveikinantys pardavėjai, nužiūrinėjantys praeiviai. Filmo garso režisierė Nathalie ypač stebėjosi, kaip dažnai girdimi – ir toleruojami – neapykantą kurstantys pasisakymai, ypač LGBT žmonių atžvilgiu.

Į Lietuvą jau ne pirmą kartą atvykstančio prancūzų režisieriaus François nuomone, Lietuvos LGBT bendruomenė eina teisingu keliu šviesdama visuomenę – dokumentiniame filme įamžinta daugybė kuriozų ir neteisingų faktų, kuriais remiasi ir protestuotojai Lietuvoje. Po filmo renginio organizatoriai visus kviečia diskusijai su filmo kūrėjais, kurią ves kino filmų „Porno melodrama“, „Streikas“ režisierius, už žmogaus teises kovojantis žinomas aktyvistas Romas Zabarauskas.

Pasak renginio organizatorių, François su džiaugsmu priėmė kvietimą atvykti į filmo peržiūrą. Filmo kūrėjai taip pat ketina dalyvauti ir šeštadienį Vilniuje vyksiančiose eitynėse „Už lygybę“.

„We Can Be Gay Today. Baltic Pride 2013“ peržiūra vyks birželio 16 d. 20:00 val. Vilniaus klube „Soho“ (Švitrigailos g. 7). Filmo peržiūrą papildys electro swingą ir melodingą elektroniką grosiantis DJ Gyvatnešis.

Renginys nemokamas. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių