Quantcast

Dovana Vilniaus mokytojams – nemokamas filmo „Pamoka“ seansas

  • Teksto dydis:

Rugsėjo 11 d. 14.10 val. Vilniaus mokytojai kviečiami į nemokamą bulgarų dramos „Pamoka“ seansą „Kino pavasario“ salėje („Forum Cinemas Vingis“, 12 salė). Tai istorija apie mokytoją, kuri iš visų jėgų stengiasi įdiegti mokiniams moralines vertybes, tačiau pati, atsidūrusi ant finansinės krizės duobės krašto, ryžtasi vagystei.

„Turiu pedagogės išsilavinimą. Nors visada norėjau dirbti mokytoja, atsidūriau kine. Darbas „Kino pavasaryje“ padėjo sujungti šias dvi sritis. Filme „Pamoka“ taip pat jaučiasi glaudus ryšis tarp gero kino ir teisingo požiūrio į mokytojo profesiją. Juk tai ne tik specialybė, bet ir gyvenimo būdas, reikalaujantis didžiulės atsakomybės prieš jaunus žmones. O tą atsakomybę formuoja visuomenė – kokia ji, tokie ir mokytojai. Su šia problema ir susiduria pagrindinė filmo „Pamoka“ veikėja – mokytoja Nadežda“, – sako „Kino pavasario“ direktorė Vida Ramaškienė.

Nadeždos vaidmenį „Pamokoje“ sukūrusi Margita Gosheva šių metų „Kino pavasaryje“ išrinkta geriausia konkursinės programos „Nauja Europa – nauji vardai“ metų aktore.

Drama „Pamoka“ nugalėjo San Sebastiano kino festivalio konkursinėje programoje „Nauji režisieriai“; Tokijo tarptautiniame kino festivalyje režisieriams atiteko specialusis žiuri prizas; Transilvanijos kino festivalyje K. Grozeva ir P. Valchanovas pripažinti geriausiais režisieriais, o M. Gosheva – geriausia aktore; Varšuvoje, Geteborge ir Sofijoje filmui skirti svarbiausi festivalių prizai.

„Pamoka“ taip pat pateko į Europos Parlamento (EP) teikiamo apdovanojimo – LUX prizo – kandidatų trejetuką. Nugalėtojas bus paskelbtas rudens pabaigoje.

SVARBU: Mokytojai, kurie nori dalyvauti nemokamame „Pamokos“ seanse, privalo registruotis el. paštu rsvp@kinopavasaris.lt



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių