Quantcast

Dailininkė galeriją įkūrė savo namuose daugiabutyje

Dailininkė Aistė Kisarauskaitė svajoja kada nors įkurti didelę galeriją, kurioje galėtų eksponuoti ir mažyčius, ir didžiulius kūrinius, o jais grožėtis plūstų minios.

Kol kas tai tik svajonė, tačiau menininkė pluša jau dabar  – parodas rengia galerijoje, kurią įkūrė savo namuose.

Kava, vaikiško konstruktoriaus detalės ir kitų menininkų kūrinių ekspozicija – viskas telpa toje pačioje gyvenamoje erdvėje – daugiabučio bute, kuriame A. Kisarauskaitė įkūrė namų galeriją „Trivium“. Šalia dabar joje eksponuojamų Arūno Kulikausko fotografijų ir Dano Aleksos „publikos gėlių“ ramiai žaidžia dailininkės dukra Faustina, o savo paveikslą tobulinančiai galerininkei ko nors pristigus tereikia nueiti iki vieno iš kambarių, kuriuose gyvena. Meilę menui A. Kisarauskaitė paveldėjo iš garsių menininkų, tapytojų ir grafikų Vinco ir Saulės Kisarauskų.

„Aš esu mama su mažu vaiku, man nėra lengva visur dalyvauti. Tai, jeigu aš negaliu dalyvauti pati atidarymuose, galbūt atidarymai gali ateiti pas mane ir vykti čia. Galvojau pradžiai, kad tai bus tiktai draugams – pasidalinti, pasipasakoti, sukurti kažkokį tai diskusijų lauką, o kad tai taps tokiu rimtesniu reiškiniu, tai čia jau manau, kad, taip sakant, likimo sėkmės dalykai“, – sako namų galerijos „Trivium“ įkūrėja A. Kisarauskaitė.

Išsamiau – reportaže.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių