Quantcast

Choras „Aidija“ vilniečius kviečia pasinerti į baroko muzikos subtilybes

  • Teksto dydis:

Jau šį šeštadienį, gruodžio 20 dieną, kamerinis choras „Aidija“ vilniečiams ir miesto svečiams siūlo išskirtinę galimybę ne tik susipažinti su iškiliausių baroko kompozitorių kūriniais, bet ir pasinerti į jų atsiradimo istoriją. Vilniaus baroko stiliaus bažnyčioje vyksiančioje paskaitoje-koncerte „Symphonia sacra II“ bus pristatyta išskirtinės baroko epochos, trukusios beveik porą šimtmečių, bažnytinės muzikos tema. Šiek tiek ilgiau kaip valandą trunkančią muzikinę programą atliks choras „Aidija“ ir senosios muzikos ansamblis „Affectus“, o kūrinius lydės muzikologo dr. Jono Vilimo skaitoma paskaita.

„Šios unikalios paskaitos-koncerto programą skiriame Advento paskutinio šeštadienio popietei. Tikime, kad apsilankę mūsų koncerte, klausytojai praturtins savo akiratį, – juos kviesime visapusiškai susipažinti su XVIII amžiaus muzika“, – sako choro „Aidija“ meno vadovas ir dirigentas Romualdas Gražinis.

Paskaitos-koncerto metu XVIII šimtmetis išsiskleis visu grožiu: skambės to meto muzikos šedevrai, pavyzdžiui, Johanno Pachelbelio kūrinys „Kanonas“, garsių to meto liuteronų muzikų Georgo Philippo Telemanno ir tikro smuiko virtuozo Antonio Vivaldžio kūriniai. Šventinį vakarą vainikuos Johanno Sebastiano Kantata „Pabuskit, kviečia mus balsas“ („Wachet auf, ruft uns die Stimme“), BWV 140, chorui, kameriniam orkestrui ir 4 solistams.

Koncerte dalyvaus 25 metų kūrybinės veiklos jubiliejų šiais metais švenčiantis kamerinis choras „Aidija“, jam diriguos R. Gražinis. Chorui talkins senosios muzikos ansamblis „Affectus“, meno vadovas Vytenis Giknius. Projekto „Musica Sacra: XIV–XXI a. bažnytinės muzikos šedevrai“ paskaitos-koncertai vyksta jau antrus metus. Projektą remia Lietuvos kultūros taryba. Bilietų kaina – 15 Lt, senjorams ir studentams – 10 Lt. Bilietus galima įsigyti muziejaus kasoje (Šv. Mykolo g. 9).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių