Quantcast

Broliai Gataveckai atidarė autoportretų parodą

Vilniuje, galerijoje „Meno niša“, atidaryta dviejų brolių, dailininkų Algirdo ir Remigijaus Gataveckų paroda. Jauni menininkai ieškojo būdų, kaip nupiešti savo portretus, kurie atspindėtų, pavyzdžiui, ir jų pomėgį piešti, ir šokti breiką.

Algirdas ir Remigijus Gataveckai, keletą metų savo paveikslais kalbėję apie skaudžias vaikystės patirtis vaikų globos namuose, žadėjo, kad daugiau apie praeitį nebekalbės. Galerijoje „Meno niša“ – naujas projektas, kuriuo broliai pristato neįprastus portretus.

„Pradėkime nuo to, kad žiūrovui bus netikėta paroda, tačiau turi sąsajų su realizmu, tik bus kitoks realizmas. Ir labai svarbus pats procesas, kad mes su broliu tuos paveikslus darome, sakykime, arba šitą kūrinį, užsimerkę, tapydami vienu metu tai tampa kaip teatralizuotas šokis. Vienas tapo teptuku, o kitas tapo drobe, tiesiog bandom gauti bendrą rezultatą, o tas rezultatas tai yra kūrinio tik pėdsakas“, – teigė R. Gataveckas.

„Kaip perteikti, kad tu ir šokėjas, ir grafičių atstovas, ir menininkas, ir piešėjas? Tai mes bandėme tuos komponentus apjungti, kaip mums pavyko - tai spręs žiūrovas, menotyrininkai“, – sakė A. Gataveckas.

Dešimt portretų Gataveckai sukūrė per 21 minutę. Visą procesą galima stebėti galerijos salėje. Brolių teigimu, vienas žmogus gali atspindėti, tarkim, mėlyną, kitas geltoną spalvą. Tačiau susitikę jie paveiks, šiek tiek pakeis vienas kitą, ir portretas jau įgaus žalsvą atspalvį. Kartu kurdami Gataveckai sako, kad parodą skiria ir visiems broliams bei sesėms, kad nepamirštų palaikyti vienas kito, būti kaip vienas kumštis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių