Quantcast

„BeePositive 2013“: šviesos ir muzikos šventė Pilaitėje

Šeštadienį jau trečią kartą Vilniaus Pilaitės rajoną nušvies meninės šviesų instaliacijos. Vilniečių akis savo darbais džiugins festivalyje "BeePositive" dalyvausiantys lietuviai ir užsieniečiai menininkai.

Ragina pasipuošti

Trečius metus vykstantis tarptautinis šviesų festivalis tradiciškai spalį, kai miestas jau apsipratęs su rudens dargana ir žmonės mieliau vakaroja namuose ar jaukiose kavinėse, kviečia visus išlįsti į gamtą. Tiesa, į gamtą mieste, ir pasimėgauti šviesos instaliacijomis, kurias kurs Lietuvos bei užsienio menininkai.

Kūrybinių dirbtuvių "BeePart" idėjos autorius ir vadovas Andrius Ciplijauskas žiūrovus ragina ateiti pasipuošusius šviečiančiais ar šviesą atspindinčiais aksesuarais, žibintais ir taip sudalyvauti šioje šviesos šventėje.

Svečiai iš užsienio

Renginyje savo instaliaciją "Šviesos lietus" pristatys šveicarų duetas Mona Schwitter ir Martinas Fischeris. Staigmeną pateiks vokiečių menininkas Janas Kortesas. Festivalį papuoš ir per "Kultūros naktį" pristatyta daugybę vilniečių sužavėjusi šviesos instaliacija "Cozy Vilnius". Savo šviesos instaliacijas žiūrovams parodys ir aukštųjų mokyklų studentai bei neformalus susivienijimas "Kultūros savanoriai".

"Šveicarai ir vokietis dirba jau nuo savaitės pradžios. Laukiama dar architekto iš Maltos, nemažai ir pačių lietuvių. Net ir patys mažiausi rodys savo instaliaciją", – pasakojo A.Ciplijauskas.

Pristatys vietos amatus

Šių metų festivalio naujovė – vietos amatų ir verslų pristatymas miestiečiams. "Tai ir vietos pilaitiškių skrudinama kava, rankdarbiai, suvenyrai. Šunų kirpykla, daug kitų dalykų. Pilaitėje yra nemažai kūrybingų žmonių ir per šią šventę norime juos paviešinti", – sakė A.Ciplijauskas.

Organizatoriai žada ir puikią muzikinę festivalio programą. Koncertuos daugiausia vietos atlikėjai, bet, kaip sakė kūrybinių dirbtuvių vadovas, bus tikrai įdomu.

"Gyvas vokalas, gitaros, didžėjus miksuos su gitaromis ir vokalu, laukia triūbos improvizacija", – teigė pašnekovas.

Kad žiūrovai nesušaltų, ant laužo ketinama virti arbatą. "Kaip tikrame žygyje. Kadangi esame įsikūrę beveik miškelyje, mums kaip ir pridera tai daryti", – renginio akcentais dalijosi A.Ciplijauskas.

Galbūt taps miesto švente

"BeePositive 2013" yra didžiausias tarptautinis šviesos instaliacijų festivalis Lietuvoje, kuris vyksta Vilniaus mieste, Pilaitės rajone. Jo sudedamosios dalys – gamtos apsuptis, inovatyvios šviesos instaliacijos, koncertai ir kitos pramogos. Kūrybinių dirbtuvių idėjos autorius ir vadovas džiaugėsi, kad festivalis auga, jame daugėja ne tik dalyvių, bet ir žiūrovų. Pasak jo, tai nėra tiesiog festivalis, tai interaktyvi šventė visiems – į festivalio veiklas įtraukiama aktyviai kūrybinėse veiklose dalyvaujanti vietos bendruomenė ir verslas.

"Renginys po truputį auga, norisi tikėti, kad pilaitiečių iniciatyva jis užaugs iki rimtos miesto šventės", – vylėsi pašnekovas.

Šviesų festivalis vyks tarp senojo Pilaitės kelio ir Pilaitės prospekto šalia "BeePart" dirbtuvių. Jo pradžia – 19 val. Renginys nemokamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių