Quantcast

Ateikite apžiūrėti „Mnemosinės ledkalnio“

  • Teksto dydis:

Balandžio 23 d., ketvirtadienį, 18 val., Vilniaus dailės akademijos parodų salėse „Titanikas“, Maironio g. 3, atidaroma antroji kasmetinė VDA meno doktorantų paroda –  „Mnemosinės ledkalnis“.

Šiais metais antrą kartą vyksiančioje kasmetinėje VDA meno doktorantų parodoje pristatoma 24 autorių kūryba. Tai nauji ir tęstiniai studijų laikotarpiu inicijuoti dailininkų ir dizainerių projektai, kuriuos  šį kartą stengtasi sujungti per polemišką požiūrį į kasdienybės diegiamą mąstymo inertiškumą ir sąstingį. Pagrindiniais parodos leitmotyvais pasirinkta šiuolaikinio mito samprata ir mito reikšmė šiandieninei pasaulėžiūrai, o parodos pavadinimui pasiskolintas titanės, kartu su Dzeusu pagimdžiusios 9 mūzas, vardas.

Paroda „Mnemosinės ledkalnis“ pristato VDA dailės ir dizaino doktorantų pasirinktas individualias strategijas ir priemones, skirtas mitų ardymui, perkūrimui ir pritaikymui konkrečioms situacijoms ar visai mūsų epochai. „Mnemosinės ledkalnis“  ̶  tai ir savotiškas hipotezių žaidimas, kurio dalyviai susikuria individualius scenarijus, todėl čia galima sutikti provokaciją, teigimą, neigimą, simuliaciją, klausimą ar blefą. Tuo savotiškai siekiama kelti neprognozuojamas reakcijas, kurios leistų atsirasti naujiems požiūriams į tai, kaip mes suprantame žinojimą.

Parodos dalyviai: Akvilė Anglickaitė, Marius Bartkus, Adomas Danusevičius, Tomas Daukša, Marius Dirgėla, Aurimas Gaižauskas, Deima Katinaitė, Edvardas Kavarskas, Jolanta Kyzikaitė, Agnė Kuzmickaitė, Žilvinas Landsbergas, Ignas Lukauskas, Renata Maldutienė, Rūta Mickienė, Sandra Mockutė, Vygintas Orlovas, Elzė Sakalinskaitė, Laisvydė Šalčiūtė, Jevgenija Sidorevič, Viktorija Sokolovskaja, Eglė Ulčickaitė, Inga Valentinienė, Jovita Varkulevičienė, Darius Žiūra.

Paroda veiks: 2015.04.23 – 05.09



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių