Quantcast

Architektas D. Libeskindas surengs viešą paskaitą Vilniuje

  • Teksto dydis:

Vienas žymiausių pasaulio architektų Danielis Libeskindas antradienį, gegužės 10 d., 17 val. Nacionalinėje dailės galerijoje (NDG) surengs viešą paskaitą „Augantis miestas“ kurioje dalysis savo įžvalgomis apie apie moderniausių pasaulio miestų, tarp jų ir Vilniaus, plėtros tendencijas.

D. Libeskindo vadovaujamos „Studio Libeskind“ projektas neseniai laimėjo multifunkcinio komplekso k18B sostinės Konstitucijos prospekte tarptautinį architektūrinį konkursą.

Konkurse dalyvavo 10 pasaulinio lygio architektų komandų iš Lietuvos iš užsienio.  „Studio Libeskind“ pasiūlymą išrinko dvylikos narių komisija, kurią sudarė konkurso organizatorių – Lietuvos architektų sąjungos, Vilniaus miesto savivaldybės, investicijų bendrovės „Lords LB Asset Management“ – bei Kultūros paveldo departamento atstovai.

Žymus architektas sostinėje susitiks su Vilniaus meru Remigijumi Šimašiumi bei tarptautinio architektūrinio konkurso komisijos nariais.

Kaip rašoma pranešime spaudai, D. Libeskindo darbų sąraše – Žydų muziejaus pastatas Berlyne, aštrių formų „Vitra“ daugiaaukštis San Paule, drąsių linijų projektas „Crystals at CityCenter“ Las Vegase.

Architektūros kūrėjo darbus įkvepia muzika, filosofija ir literatūra. Jo urbanistikos idėjos yra persmelktos drąsių formų, o kultūros, verslo ir gyvenamieji pastatai pranoksta šiuolaikiškumo sąvoką. D. Libeskindas Vilniuje projektuoja Modernaus meno centrą, kuris iškils buvusio kino teatro „Lietuva“ vietoje bei sukūrė Liepkalnio aktyvaus laisvalaikio centrą „Vilnius Beacon“ viziją.

Paskaita vyks NDG auditorijoje. Renginio trukmė – 1 val. Durys atveriamos 16.45 val. Paskaita vyks anglų kalba su vertimu į lietuvių kalbą. Įėjimas į paskaitą – nemokamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Idomu

Idomu portretas
kur bus tie modernus statiniai,nes minimos skirtingos vietos? Nusikaltimas,jei vel juos megins isprausti tarp senosios architekturos.

o mes turime savus...geresnius

o mes turime savus...geresnius portretas
Kaunas turi ypac garbingus architektus-karalius bei princus kuriu projektai vis daugiau juokina pasauli ir zavi praeivius.Stiklainis Laisves al.,skarbonkes prie Azuolyno(Azuolynas-gera vieta pravesti kabelius,nes per gatves brangiau,),senamiestis per kuri neimanoma pravaziuoti su dviraciu,nes visur stalai bei masinytes.O kur dar paveldosaugininkai-pochuistai...

Buras

Buras portretas
Pastatą statys "maximiniai", miestas investuos nebent į tinklus ar privažiavimus. Bet tai, kad laimėjo agresyvios kosmopolinės arcitektūros "žvaigždė" patvirtino, kad esame trecio pasaulio šalis. Visus projektavimo darbus atliks vietinė chebrytė, šis frajeris tik "pečiatiu" prispaus. Manau, kad jau dabar darbai yra paskirstyti. O pinigai - tuo labiau.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių