Quantcast

,,Antikristo“ kūrėjai: tai spektaklis apie vertę ir vertybes

  • Teksto dydis:

"Tai pats geriausias spektaklis, kurio dar nematėte. Tai pats juokingiausias spektaklis, apie kurį dar negirdėjote. Tai pats aistringiausias spektaklis, nuo kurio drėks Jėzaus stigmos, o vešlūs nukryžiuotojo plaukai liesis su gelsvu D. Trumpo kuodu", – tvirtina postpolitine porno satyra pavadinto "Antikristo" kūrėjai.

"Pirmą kartą Lietuvos teatro istorijoje pasirodo spektaklis, galėsiantis patenkinti ne vien varguolio, bet ir Lietuvos elito atstovų poreikius. Išrankiausiems žiūrovams bus siūloma įsigyti ypatingus bilietus už specialią kainą, garantuojančius pirmosios eilės vietas, šie svečiai bus vaišinami šampanu, ikrais, juos pasitiks raudonas kilimas, o norintieji pasimėgauti šlove, profesionalių fotografų dėka galės patekti į pirmuosius spaudos puslapius.

Pasaulis vis labiau panašėja į sintetinį lauką, kuriame mes jaučiamės dezorientuoti, imame panikuoti. Mes bijome ir bandome dalykus kontroliuoti, paversti juos steriliais, susintetinti mus supančią aplinką. Tą pačią aplinką, kuri veda mus iš proto. Mes esame bepročiai. Mes ieškome prasmės ir tikrumo kiekviename savo gyvenimo žingsnyje ir tuo pat metu nuo jo bėgame. "Antikristas" – tai nesterilus spektaklis apie vertę ir vertybes", – teigiama kvietime teatro mėgėjams į premjerą.

Spektaklis vyks kovo 26-ąją 19 val. Vilniuje, Menų spaustuvėje.

Spektaklyje "Antikristas" naudojami F.Nyčės, M.Foucault, F.Rio, Ph.Rotho tekstai. Spektaklio dramaturgas ir scenografas – Artūras Areima. Vaidina aktoriai Monika Poderytė, Giedrė Žaliauskaitė, Andrius Mockus, Valerijus Kazlauskas.

Spektaklio režisierius A.Areima – provokuojantis kūrėjas, savo darbuose kuriantis aplinkybes, kurios apie šiuolaikinio pasaulio reiškinius skatina svarstyti ir diskutuoti spektaklio žiūrovus. Kartu su Oskaro Koršunovo ir Vilniaus miesto teatru sukurtas "Julijus Cezaris", nacionaliniame Kauno dramos teatre pristatyti "Plėšikai", "Vyšnių sodas", "Kartu", po A.Areimos teatro vėliava sukurtas "Ričardas II: Post factum" bei kiti režisieriaus darbai nuolat provokuoja kritikų ir žiūrovų diskusijas.

A.Areima – vienas stipriausių teatro kūrėjų Lietuvoje, 2013 m. už naujų sceninės išraiškos formų paieškas apdovanotas Boriso Dauguviečio auskaru, 2013, 2014, 2015 m. režisieriaus kategorijoje nominuotas Auksiniam scenos kryžiui, o 2014 m. Kultūros ministerijos įvertintas Jaunojo kūrėjo premija. 2016 m. kūrėjas buvo įvertintas pagrindiniu prizu viename prestižiškiausių Europos teatro festivalyje Edinburge.


Šiame straipsnyje: Vilniusspektaklisantikristas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių