Quantcast

80-ųjų ir 90-ųjų legendos atvyksta drebinti Vilniaus

  • Teksto dydis:

Kaune 80-tųjų ir 90-tųjų legendų koncertai subūrė net 15 tūkst. melomanų. Renginių organizatoriai šį kartą nusprendė surengti koncertą sostinėje, o jo metu muzikos gerbėjai galės išvysti dar didesnes šio laikmečio žvaigždes.

Ateinančių metų gegužės 27 d. Vilnių sudrebins mega disko žvaigždė Sabrina, kultinė grupė Ottawan ir devyniasdešimtųjų pop muzikos karaliai: Snap! ir Dr. Alban!!! 

Koncetrų organizatorius „80‘s 90‘s Legends Europe“ šį kartą drebins Lietuvos sostinę su griausminga diskoteka-koncertu. Prireikė daugiau nei metų derybų suvienyti net keturias nuostabias 80-tojo ir 90-tojo dešimtmečių grupes į vieną koncertą. Prireiktų begalinės knygos, aprašyti šių atlikėjų laimėjimus šlovingoje karjeroje, o jų koncertai ir toliau renka sausakimšas arenas.

Sceną sprogdinanti Sabrina

Sabrina Salerno – tikrasis atlikėjos vardas. Scenos žvaigždė yra gimusi 1968 metais kovo 15-tą dieną, o praėjus 18 metų tapo 80-tųjų POP disko muzikos sekso simboliu. Sabrina yra ne tik iš Italijos kilusi dainininkė, kuri pati rašo dainas, bet ir prodiuserė, aktorė, laidų vedėja. Pagrindinės sėkmės ji sulaukė būdama scenoje. Per savo 30-ties metų sceninę karjerą ji sugebėjo parduoti daugiau nei 20 mln. įrašų visame pasaulyje. Net dešimt jos kūrinių tapo tarptautiniais hitais ir pasiekė populiarumo viršūnę.

Pagrindinis Sabrinos kūrinys, kuris dažniausiai tapatinamas su šia atlikėja –1987-taisiais išleista daina pavadinimu „Boys boys boys (Summertime life)“. Specialiai šiam kūriniui sukurtas provokuojantis video klipas, „susprogdinęs“ pasaulio žiniasklaidą ir akimirksniu užkariavęs žiūrovų simpatijas.

Žymiausi ir daugiausiai dėmesio sulaukę išleisti atlikėjos albumai: "Sabrina" (1987), "Super Sabrina" (1988), "Over the Pop" (1991), "Maschio dove sei" (1995), "A Flower‘s Broken" (1999), "Erase/Rewind Official Remix" (2008).

Pasaulį drebinantys hitai

Ottawan – tai muzikinis duetas, kuris ankstyvajį 1980-tųjų dešimtmetį sukūrė pasaulį sudrebinusius hitus "D.I.S.C.O." ir "Hands Up (Give Me Your Heart)". Būtent ši daina puikiai reprezentuoja "Ottawan" grupės veidą ir stilių.

Pagrindiniai šio dueto sukurti singlai: "D.I.S.C.O." (1979). "Shalalala Song" (1980), "Hands Up (Give Me Your Heart)" (1981), "Crazy Music" (1981), „Top Secret“ (1982) ir kt.

Žymiausias pasaulio daktaras

90-tųjų pop muzikos karalius Dr. Alban, kurio tikrasis vardas Alban Nwapa, studijavo odontologiją ir jau turėjo tapti daktaru, tačiau visai atsitiktinai įrašė dainą pavadinimu „It‘s my life“. Ši daina žaibišku greičiu išpopuliarėjo ir pasklido per visą pasaulį.

Nutraukęs odontologo karjerą, Švedijoje, Stokholme įsikūręs muzikantas bei įrašų prodiuseris išgarsėjo savo „eurodance“/“hip-hop reggae“ stiliumi, puikiai pritaikytu šokių aikštelėms. Dr. Alban yra pardavęs daugiau nei 11 mln. savo albumų ir singlų.

Topų viršūnėse – populiarieji Snap!

„Rhythym is a dancer, it´s a soul´s companion, you can feel it everywhere...“ – ši daina privers tūkstančius koncerto žiūrovų pakelti rankas į viršų ir šokti su 90-tųjų pop karaliais "Snap!" didžiausioje diskotekoje Baltijos šalyse. Ši Vokietijos grupė vienas iš sėkmingiausių Europos šokių muzikos projektų driokstelėjo energija pulsuojančiais hitais: „Marry Had a Little Boy“, „Do You See the Light“ ir jau minėtu – „Power Rhythm is Dancer“. Apie šį hitą užtenka pasakyti tai, kad jis karaliavo 23 pasaulio šalių topų viršūnėse. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tadas

Tadas portretas
Go Go Go Musu visa saika varo !!!

Gerbeja

Gerbeja portretas
Opa!!! Leksim padrebinti Vilnių!

Anonimas

Anonimas portretas
Super
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių