Quantcast

57-ojo sezono atidarymo koncertus “Trimitas” dovanos vilniečiams

  • Teksto dydis:

Valstybinis pučiamųjų instrumentų orkestras „Trimitas“ 57-ąjį sezoną pradės nuo Rotušės ir Prezidentūros.

Rugpjūčio 25 d. 18 val. Vilniaus širdyje – Rotušėje, orkestras „Trimitas“ ( vyr. dirigentas Ugnius Vaiginis) savo gerbėjus kviečia į naujojo sezono atidarymą. Tai bus tęstinis Br. Jonušo festivalio koncertų ciklas skirtas iškiliam muzikui atminti. Br. Jonušas – populiariausias karinių maršų kompozitorius, dar kitaip vadinamas lietuviškų maršų karaliumi, tad muzikinėje koncerto programoje skambės legendiniais tapę lietuviški maršai ir nuotaikinga pasaulio muzika, kurią papuoš choreografinė grupė.

Rugsėjo 1 d. 19 val. į Simono Daukanto aikštę prie prezidentūros, kviečia tradicija tapęs šventinis koncertas “Beauštanti aušrelė”, kuris skirtas mokslo metų pradžiai ir Laisvės dienai paminėti, nes šiemet sukanka 10 metų kai 1993 m. rugpjūčio 31 d. iš Lietuvos buvo išvesta Rusijos armija.

Organizuoti, pirmąją mokslo metų dieną lydintį koncertą, prieš 19 metų kilusią idėją prasmingai tęsia Lietuvos muzikų rėmimo fondas (LMRF) į spalvingą muzikinę puokštę sukviesdamas iškiliausius šalies solistus ir kolektyvus. Pirmaisiais metais ši šventė vyko Katedros aikštėje, vėliau persikėlė į S. Daukanto aikštę prie prezidentūros, taip pabrėžiant šventės svarbą ir reikšmę. „Beauštanti aušrelė“ kasmet tiesiogiai transliuoja Lietuvos radijas ir televizija, tad renginys pasiekiamas visiems Lietuvos žmonėms.

Rugsėjo 1 d. 19 val. koncerte “Beauštanti aušrelė“ muzikinius kūrinius dovanos valstybinis pučiamųjų instrumentų orkestras „Trimitas“ (vyr. dir. Ugnius Vaiginis), Lietuvos kariuomenės orkestras (vyr. dir. kapitonas Egidijus Ališauskas) kartu su valstybiniu choru „Vilnius“ (vyr. dir. prof. Povilas Gylys), berniukų ir jaunuolių choru „Ąžuoliukas“ (vyr. dir. prof. Vytautas Miškinis), berniukų ir jaunuolių choru „Dagilėlis“ (dir. Remigijus Adomaitis), pianistu-kompozitoriumi Laimiu Vilkončiu. Šventiniame koncerte taip pat pasirodys šaunus būrys jaunų bei jau visiems gerai Lietuvoje žinomų solistų: Viktorija Miškūnaitė, mezzo-sopranas Jovita Vaškevičiūtė, 2008 m. Lietuvos atstovas Eurovizijoje Jeronimas Milius, klarnetininkas-virtuozas, profesorius Algirdas Budrys, Vytautas Giedraitis ir profesorius, Lietuvos Nacionalinės premijos laureatas Vytautas Juozapaitis.

Rugsėjo 6 d. 16.45 val. valstybinis pučiamųjų instrumentų orkestras “Trimitas” vilniečius ir sostinės svečius pakvies į tradicija tapusį Vilniaus festivalį “Sostinės dienos 2013”, į šventinę eiseną per “dūzgiantį” Gedimino prospektą, nuo Katedros aikštės iki V. Kudirkos aikštės.
17 val. didžiojoje prospekto scenoje prie V. Kudirkos aikštės orkestras “Trimitas”, diriguojamas vyriausiojo dirigento Ugniaus Vaiginio, surengs “Sostinės dienų 2013” atidarymo koncertą, kuriame skambės daug gražios ir energija pulsuojančios muzikos.

“Sostinės dienos 2013” - miesto šventė rengiama jau devynioliktąjį kartą. Kaip ir kasmet “Sostinės dienų” lankytojai turės galimybę susipažinti, išgirsti ir sudalyvauti daugybėje renginių, kurių dalyviai žinomi ir pripažinti atlikėjai bei kolektyvai iš įvairių pasaulio šalių. Taip pat vilniečius ir sostinės svečius pakvies jau aštuntus metus iš eilės tradiciniu tapęs “dūzgiantis” Gedimino prospektas, nuo Katedros iki Lukiškių aikštės, kuris bus suskirtytas į keturias erdves: “Menų ir muzikos gatvė”, “Gardžių lauktuvių kelias”, “Knygų alėja”, “Žaidimų ir sveikatos parkas”.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių