Quantcast

Vairavimo instruktorius: lietuvių vairuotojų psichologinis pasiruošimas – prastokas

  • Teksto dydis:

Vilnių rugsėjį vos ne tradiciškai vėl pradeda kamuoti didžiulės automobilių spūstys. Nors daug kas dėl to kaltina į sostinę gyventi atvykusius kitų miestų gyventojus, tačiau praktinio vairavimo mokytojas Artūras Pakėnas teigia, kad visų pirma problemų reikia ieškoti savyje.

„Rugsėjį tiesiog padidės automobilių srautas. Tačiau reikėtų atkreipti dėmesį į save – ar nepradėsime nervintis pamatę jaunuosius vairuotojus. Neveltui Vytauto Didžiojo universiteto Psichologijos katedra išleido knygą „Rizikingas lietuvių vairavimas: ką gali paaiškinti psichologiniai veiksniai“. Lietuviai išsiskiria tuo, kad jų psichologinis pasiruošimas yra prastokas“, – teigia A. Pakėnas.

Jis pabrėžia, kad vairuotojams rudenį reikėtų labiau susikaupti bei atidžiau planuoti savo keliones. Mat neatsakingas vairavimas ir yra viena svariausių spūsčių susidarymo priežasčių.

„Kalbant apie važiavimą žiedu, daugiausiai chaoso sukelia tie vairuotojai, kurie tik įvažiavę į žiedą pradeda galvoti, kur ir kaip važiuoti toliau, o to neapgalvoja prieš tai“, – akcentuoja vairavimo instruktorius.

Daugiau apie lietuvių elgesį kelyje bei vairavimo kultūrą – įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių