Quantcast

Skraidantys automobiliai – jau netolima ateitis

  • Teksto dydis:

30 metų JAV nacionalinėje aeronautikos ir kosmoso administracijoje (NASA) dirbęs Markas Moore (Markas Muras) sutiko vadovauti pavėžėjimo paslaugų milžinės "Uber" finansuojamam projektui, pagal kurį bus kuriami skraidantys automobiliai, praneša agentūra "Bloomberg".

2010 metais M. Moore paskelbė ataskaitą apie aeromobilius, galinčius ir važiuoti keliais, kaip įprasti automobiliai, ir prireikus pakilti į orą. Toks automobilis, anot inžinieriaus, galėtų kilti vertikaliai ir jam nereikėtų kilimo tako.

"Uber" labiau nei kitoms įmonėms tinka šio naujojo segmento lyderio vaidmuo. Ši įmonė vertikaliai kylančio miesto elektromobilio viziją gali paversti tikrove", - pareiškė M. Moore.

Jo teigimu, įgyvendinant projektą kils daug sunkumų, ir ne tik techninių. Be kita ko, tokių automobilių gamintojams reikės įtikinti tiekėjus sumažinti dalių kainas ir pasistengti, kad būtų atitinkamai pakeisti transporto srities teisės aktai.

Pagal optimistiškiausias "Uber" prognozes, skraidantys automobiliai JAV keliuose galėtų pasirodyti per ateinantį dešimtmetį.

Beje, Europos orlaivių gamintoja "Airbus" jau pažadėjo tokios transporto priemonės prototipą pristatyti iki šių metų pabaigos, o Izraelio "Urban Aeronautics" planuoja 2020 metais pradėti prekiauti savo aeromobiliu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pasigailėkit!

Pasigailėkit! portretas
Dabar gatvėm skraido ir kas paklius daužo, kai pradės iš tikro skraidyt, net namie žmogus negalėsi būt ramus, ims ir įlėks koks gaidelis pro langą arba kiaurai sienos...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių