Quantcast

Siūloma ES atliktą automobiliių techninę apžiūrą pripažinti ir Lietuvoje

  • Teksto dydis:

„Tvarkiečiai“ Stasys  Brundza ir Petras Gražulis siūlo, kad kitose Europos Sąjungos (ES) šalyse atlikta automobilių techninė apžiūra būtų pripažįstama galiojančia ir Lietuvoje.

Kaip nurodo parlamentarai, ilgiau kitoje ES valstybėje su Lietuvoje registruotu automobiliu užtrukę vairuotojai susiduria su problema – jeigu baigiasi automobilio privalomos techninės apžiūros dokumentų galiojimo laikas, jie neturi galimybės užsienyje atlikti privalomą techninę apžiūrą ir privalo grįžti tai padaryti į Lietuvą.

Pastebima, kad ES direktyva, įpareigojanti pereiti prie bendros automobilių registracijos duomenų bazės ir pripažinti ES šalyse atliktas technines apžiūras galiojančiomis visoje bendrijoje, įsigalios tik 2018-aisiais.

Šiuo metu Saugaus eismo automobilių keliais įstatymas numato, kad duomenys apie privalomąją techninę apžiūrą kaupiami ir saugomi Centralizuotojoje techninės apžiūros duomenų bazėje (CTADB).

Anot parlamentarų, nėra techninių kliūčių į šią bazę įtraukti informaciją apie užsienyje atliktą transporto priemonės techninės būklės patikrinimą, tačiau tam šiuo metu tam nėra teisinio pagrindo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gygis

gygis portretas
litovcai sugalvos nauja mokesti atlikusiems apziuras uzsienyje.

TAI

TAI portretas
Geras pasiūlymas, nes ten daugiau sąžiningumo nei pas mus.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių