Quantcast

„Renault-Nissan“ aljansas pardavė 250 tūkstantąjį elektromobilį

  • Teksto dydis:

„Renault-Nissan“ aljansas, pasaulinis aplinkos neteršiančių automobilių gamybos lyderis, pardavė savo 250 000-ąjį elektromobilį. Baltą „Renault ZOE“ įsigijo kompiuterių specialistas iš Prancūzijos.

Šis istorinis etapas pasiektas birželio pradžioje, praėjus puspenktų metų nuo „Nissan LEAF“, pirmojo masėms skirto, aplinkos neteršiančio automobilio*, gamybos pradžios. Šiuo metu aljansas užima pusę viso pasaulio elektromobilių rinkos. Pardavus daugiau nei 180 000 vienetų, „Nissan LEAF“ išlieka visų laikų geriausiai perkamu elektromobiliu.

Nuo šių metų sausio iki gegužės pabaigos aljansas pardavė apie 31 700 elektromobilių – tai beveik 15 procentų daugiau, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu praėjusiais metais.
„Dėl vyriausybių iniciatyvos ir besiplečiančios infrastruktūros mūsų elektromobilių poreikis vis didėja, – tvirtina „Renault-Nissan“ aljanso vadovas Carlosas Ghosnas. – Poreikis taip pat didėja ir dėl teigiamų mūsų klientų atsiliepimų. Visame pasaulyje šie automobiliai sulaukia vienų iš aukščiausių įvertinimų.“

Įsigijo prancūzas iš Bordo

250 000-asis savininkas yra kompiuterių specialistas Yvesas Nivelle. Jis savo 21 metų amžiaus dyzelinį automobilį nusprendė pakeisti subkompaktiniu „Renault ZOE“. Nivelle įsigijo elektromobilį, pasinaudodamas šių metų balandžio mėnesį Prancūzijos vyriausybės  pradėta subsidijavimo programa. Ji suteikia 10 000 eurų subsidiją asmeniui, atsisakančiam aplinką teršiančio dyzelinio automobilio ir perkančiam naują elektromobilį. Nivelle tvirtina, kad vyriausybės parama buvo svarbus faktorius, renkantis elektromobilį. Ir priduria, kad didelę įtaką apsisprendimui turėjo ir pirmasis pasivažinėjimas šiuo automobiliu.

Elektromobilių gamoje – 6 modeliai

Siūlydamas šešis modelius, „Renault-Nissan“ aljansas yra vienintelis pasaulinio masto automobilių gamintojas, gaminantis visą šimtaprocentinių elektromobilių gamą. Be „Leaf“, „Nissan“ nuo praėjusių metų parduoda komercinį „e-NV200“. Be ZOE, „Renault“ taip pat parduoda komercinį „Renault Kangoo Z.E“, SM3 Z.E. sedaną ir dvivietį miesto automobilį „Twizy“.

Per paskutinius du mėnesius „Renault“ buvo Europos lyderis, užėmęs net 26 procentus elektromobilių rinkos. Didžiausios „Renault“ rinkos yra Prancūzija, Jungtinė Karalystė, Vokietija ir Norvegija. Prancūzijoje taikomos aplinkos apsaugos programos leidžia populiariausią elektromobilį – „Renault ZOE“ – įsigyti per mėnesį mokant vos 99 eurų įmoką.

*Važiuojant pagal NEDC nustatytą patikros metodiką, neišskiriama jokia CO2 tarša ir jokie ribojami atmosferos teršalai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tik

tik portretas
neduok dieve su tuo Zoe pakliūti į eismo įvykį, kaip rodo NCAP testai, išgyventi su šiuo automobiliu šansai nedideli.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių