Quantcast

Mechanikai atskleidžia, kodėl daugėja variklių gedimų

  • Teksto dydis:

Automobilių remonto dirbtuvių mechanikai pastebi naują tendenciją – per pastaruosius metus pastebimai išaugo automobilių variklių gedimų skaičius.

Ši tendencija ypač ryški mažesniuose šalies miestuose – ten ją pastebi net septyni iš dešimties nuomonės tyrime dalyvavusių automechanikų.

Kaip rodo Lietuvos automechanikų apklausos duomenys, net 43 proc. jų pastebi per pastaruosius metus išaugusį automobilių variklių gedimų skaičių. Didmiesčiuose ši tendencija nėra tokia ryški, tačiau itin gerai matoma mažesniuose miestuose – čia ją įvardijo net 69 proc. apklaustų meistrų. Automobilių priežiūros ir remonto specialistai atskleidžia ir ryškėjantį dažniausiai taisomų automobilių paveikslą. Kone dviejų trečdalių automechanikų teigimu, tai – 10-15 metų senumo dyzelinu varomi automobiliai, kurių rida vidutiniškai siekia 200-300 tūkst. kilometrų.

"Vienas iš veiksnių, turinčių įtakos sklandžiam automobilio darbui, yra degalai ir juose esantys priedai. Skirtingos sudedamosios dalys skirtingai veikia transporto priemonių detales, taip pat – ir variklį. Pavyzdžiui, ant degalų purkštukų kaupiantis nesudegusių degalų likučiams auga degalų sąnaudos ir į aplinką išmetamų teršalų kiekis, o variklio galia mažėja. Į automobilio baką pilant kokybišką dyzeliną nesudegusių degalų dalelių kiekis išlieka minimalus, o aukštas dyzelino cetaninis skaičius leidžia varikliui veikti sklandžiau", – sako Audrius Miežys, "Neste Lietuva" mažmeninės prekybos vadovas.

Be to, jis primena, kad į variklio alyvą visuomet patenka šiek tiek degalų – toks nuotėkis blogina variklio alyvos kokybę ir skatina priešlaikinį variklio susidėvėjimą. Išsirinkus kokybišką naujos kartos dyzeliną, geresnę variklio alyvos kokybę galima užsitikrinti kur kas ilgiau. Nesėkmingai susiklosčius aplinkybėms ir prireikus automobilio variklio remonto, automobilių remonto dirbtuvėse gali tekti palikti nemenką pinigų sumą. Net 42 proc. apklausoje dalyvavusių mechanikų įvardijo nuo 201 iki 500 eurų svyruojančius įkainius. Beveik tokia pati dalis apklaustųjų įvardijo ir 500 eurų viršijančias sumas. Nagrinėjant apklausos duomenis taip pat matyti, kad 40 proc. respondentų iš didmiesčių įvardijo 500 eurų viršijančią kainą. 50 proc. kitų miestų automechanikų buvo linkę nurodyti kiek mažesnius įkainius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kirminas

Kirminas portretas
Tai iseina kad pilames nekokybiska dyzelina .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių