Quantcast

Lietuvoje parduodama vis daugiau automobilių

Per antrąjį 2017 metų ketvirtį Lietuvoje sudaryta daugiau nei 115 tūkst. automobilių sandorių. Ekspertai sako, kad tai geriausias dešimtmečio rezultatas, o automobilių rinkos ekspertai tikisi, kad iki metų pabaigos sandorių skaičius perkops 400 tūkst.

Daugiausia vidaus rinkoje nupirkta naudotų automobilių – apie 70 tūkst., naujų – daugiau nei 8 tūkst., o naujai į Lietuvą įvežta apie 40 tūkst. automobilių – beveik dvigubai daugiau nei į Latviją ir Estiją kartu sudėjus.

Mažiau nei pusė į Lietuvą atkeliaujančių naudotų automobilių yra 11–15 metų amžiaus. Jie populiariausi ir vidaus rinkoje.

Naujų automobilių pardavimai antrąjį ketvirtį, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, augo beveik penktadalu. Nors privatiems asmenims parduodamų naujų automobilių dalis plečiasi, Lietuvoje ir toliau didžiąją dalį jų nuperka įmonės.

„Volkswagen“ markės naudoti automobiliai Lietuvoje, kaip ir kitose Baltijos šalyse, yra populiariausi. O pagal naujų automobilių topus formaliai šalyje pirmauja „Fiat“ markės automobiliai.

„Dauguma jų Lietuvoje neužsilieka, jie reeksportuojami į kitas valstybes: ar tai būtų Prancūzija, ar vidurio Europos šalys, tai galima sakyti, kad rinkos lyderiai yra „Volkswagen“, kuris tik per plauką šį ketvirtį aplenkė „Toyota“ markę“, – sako autoplius.lt plėtros vadovas Matas Buzelis.

Spėjama, kad metų pabaigoje naujų ir naudotų automobilių sandorių skaičius perkops 400 tūkst. Tai būtų aukščiausias dešimtmečio rezultatas.


Šiame straipsnyje: Lietuvaautomobiliaisandoriai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių