Quantcast

Lapkritį prasideda „Metų automobilio“ rinkimai

  • Teksto dydis:

Lietuvos žurnalistų autoklubo vertinimo komisija šiemet įvardins 20-ąjį, jubiliejinį „Metų automobilį 2017“.

Tai įvyks gruodžio 10 d., konkurso, kuriam jo organizatoriai jau pradėjo rengtis, finalinio vakaro metu.

„Per devyniolika metų, kai vyksta geriausiojo Lietuvos automobilio rinkimai, vertinimo komisija jau išbandė daugiau nei pusę tūkstančio naujausių automobilių, o jei norime būti labai tikslūs – 511, - sako šio projekto vadovas Valdas Valiukevičius. – Šiandien dar anksti kalbėti, koks būrys pretendentų dalyvaus jubiliejiniuose rinkimuose, tačiau tikimės, jog jų įgaliotieji atstovai į konkursą deleguos ne mažiau 30- ties. Tiek paprastai varžosi kiekvienais metais, o pernai konkurse dalyvavo 38.

Tačiau svarbus ne kiekis. Būtent šiemet yra tas jubiliejinis metas, kuomet reikia atsigręžti atgal ir pažvelgti kaip per du dešimtmečius pasikeitė technika.”

„Metų automobilio 2017“ konkursas oficialiai startuos lapkričio 9 d.

Lapkričio 12 dieną Vilniaus techninių apžiūrų centre naudojant specialią įrangą bus surengti krosoverių ir visureigių testai.

Lapkričio 19 dieną komisijos nariai pajudės į Šiaulius, darbo rinkos mokymo centro poligoną, kuriame žurnalistai tobulins savo vairavimo įgūdžius ir sykiu geriau susipažins su automobiliais.

Tradicinė bandymų stovykla bus surengta lapkričio 23-27 dienomis Druskininkuose.

Be „Metų automobilio 2017“ ir šiemet bus paskelbtas kitos, ne mažiau svarbios nominacijos - „Tautos automobilis 2017“ laureatas. Jį rinks tauta.

„Tautos automobilio“ konkursai pradėti rengti kiek vėliau, nuo 1999 metų. Taigi, pernai buvo išrinktas jau 17-tasis „Tautos automobilis“. Juo nominuotas „Volvo XC 90”.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių