Quantcast

Kyšiams už techninę apžiūrą ateina galas?

  • Teksto dydis:

Lietuvos techninės apžiūros įmones vienijanti asociacija "Transeksta" sukūrė korupcijos užkardymo sistemą, kuri visose šalies techninės apžiūros stotyse pradės veikti nuo liepos pradžios. Informacija apie kyšio siūlytoją keliaus teisėsaugos institucijoms, o TA kontrolierius bus pamalonintas premija.

Kyšio siūlytoją techninės apžiūros kontrolierius turės įspėti apie tokio veiksmo neteisėtumą ir už tai gresiančią atsakomybę. Asmeniui susipratus ir atsisakius ankstesnio ketinimo, techninė apžiūra bus pratęsta iki jos pabaigos. Priešingu atveju techninės apžiūros kontrolierius turėtų nutraukti patikros procedūrą ir raštiškai užfiksuoti kyšio siūlymo faktą. Šis pranešimas patektų į teisėsaugos struktūrų – policijos ir STT – rankas.

Už pilietiškumą ir bekompromisį savo pareigų atlikimą techninės apžiūros kontrolieriams numatomas paskatinimas, sieksiantis iki 500 eurų. Taip bus paskatinti bendrovės "Tuvlita" kontrolieriai, kurie pirmieji Lietuvoje įgyvendina antikorupcinę programą techninės apžiūros stotyse.

"Tikimės, kad naujai įdiegtos priemonės bus veiksmingos ir padės efektyviai užkirsti kelią korupcijai. Tyrimai rodo, kad, nepaisant anksčiau vykdytos kovos su šiuo blogiu, vis dar netrūksta atkakliai siūlančių kyšius. Pvz., vien per savaitę Panevėžio įmonėje užfiksuota septyniolika tokių atvejų", – teigia Lietuvos techninės apžiūros įmonių asociacijos valdybos pirmininkas Antanas Dadurka.

Šalies techninės apžiūros įmonių darbuotojams pateiktos išsamios instrukcijos. Jos padės kontrolieriams suvokti apie siūlomą kyšį, kad ir kokia forma jis būtų pateikiamas – pinigus palikus automobilyje, įkišus tarp dokumentų, bandant perduoti tiesiogiai pokalbio metu ar per tarpininkus, taip pat esant užuominoms apie siūlomas dovanas, paslaugas ar kitas neteisėto atlygio formas.

Apie provokuojančius neteisėtam atlygiui veiksmus darbuotojas bus skatinamas materialiai ir moraliai raštu pranešti techninės apžiūros centro vadovybei net ir tuo atveju, jeigu kyšio siūlytojas atsisakytų savo pirminio ketinimo. Informacija apie tokį atvejį teisėsaugos struktūrų nepasiektų. Vis dėlto susisteminta informacija apie tokius atvejus bus paviešinta – paskleista bendroje techninės apžiūros įmonių informacinėje sistemoje.


Šiame straipsnyje: kyšiaiTATechninė apžiūra

NAUJAUSI KOMENTARAI

jk

jk portretas
Nesąmoninga priemonė,kaip kontrolierius įrodys kad siūlytas kyšis,ne nebent koks kvailiukas filmuojant kameroms kiš pinigus.Kontrolieriaus pareiškimas kad siūlė kyšį yra niekinis ,jei nėra įrodymų.Kai keli entuziastai papuls į teismą už šmeižtą šie bajerai baigsis.reik naikint monopolijas,žmogus turi atvaryti auto į gerą licenzijuotą servisą auto patikrinama,pašalinami trūkumai ir išrašomas žalias lapas.Greit,paprasta ir efektyvu.Bet iš ko gyvens plėšikė valdžia

Geriau

Geriau portretas
Padarykite galą reketui. Net gamyklinis šviesų nustatymas neįtinka

DJ

DJ  portretas
Tarkime JAV Floridoje aplamai nėra jokių techninių apžiūrų su logika, kad pats vairuotojas turi pasirūpinti savo mašinos technine būkle ir jaustis saugiai ! Be yra kita nesąmonė tai privalomasis mašinų draudimas visoje JAV kuris yra labai brangus ir tai žmones skatina aplamai neturėti mašinų su brangiais draudimais ir mašinoms kurių originali kaina yra 50% mažesnė iš gamintojo, bet visokie doleriai norėdami uždirbti originalią kainą pakelia dvigubai ! Reikia, kad žmonės galėtu naujas mašinas pirktu tiesiogiai iš gamintojų daug pigiau be jokių suknistą dilerių ! Be to mašinų draudimas privalo būti ne priverstinis, nes jei įvyks avariją mokės tas kas kaltas nustatytas policijos ! Kuro kainos Lietuvoje yra kosminės dėl ES nesąmonės ir aukšto akcizo kurį reikia mažinti mažausiai 50% !, kad paskatinti Lietuvos ekonomiką ant ciongo be jokių suknistos ES direktyvų !
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių