Quantcast

Kaip nepatekti į nesąžiningų autoservisų meistrų pinkles

  • Teksto dydis:

Pažadėjo remontą už vieną kainą, bet paėmė dvigubai daugiau. Nesąžiningų meistrų triukai skaudžiai paliečia patiklius automobilių vairuotojus. LRT TELEVIZIJOS laidos „Keliai. Mašinos. Žmonės“ herojams už taip ir nesuremontuotą automobilį teko pakloti šimtus eurų. Ar pasipelnyti norinčias automobilių dirbtuves pažabos griežtesni reikalavimai?

Sugedęs automobilis – sugedusi nuotaika. Į autoservisą sukančių vairuotojų veiduose plačią šypseną retai kada išvysi. Deja, pasitaiko, kad nuotaika nepraskaidrėja ir po automobilio remonto. Iš koto verčianti sąskaita ar tą pačią dieną vėl sugedusi mašina į neviltį įvarytų net stipriausių nervų savininką.

It musę kandusi po apsilankymo servise liko ir LRT TELEVIZIJOS laidos „Keliai. Mašinos. Žmonės“ herojė. Deja, pinigų suma, kurią moteris paklojo už remonto darbus, į musę net nepanaši. Viskas prasidėjo nuo sugedusio variklio. Detalę pakeitimui vairuotoja pirko ir atvežė pati. Sutarė, kad meistrai variklį pakeis už 300 eurų.

Meistrų išprašytas avansas – 200 eurų – buvo tik pradžia. Ekspertai čia pat iškart paragino keisti ir neva sugedusią sankabą.  Įdėjus variklį, paaiškėjo, kad jis neveikia. Už darbus Rūtai vis tiek teko pakloti 300 eurų. Toliau – tik įdomiau.

Jau beveik mėnuo galioja nauja tvarka. Ji, kaip tikimasi, turėtų sudrausminti pasipelnyti norinčius autoservisus. Kaip tai veiks realiai?

Plačiau žiūrėkite LRT TELEVIZIJOS laidos „Keliai. Mašinos. Žmonės“ reportaže.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių