Quantcast

„Ford Shelby GT350R“ jau spėjo pasižymėti

  • Teksto dydis:

Galingiausias „Mustang“ tapo greičiausiu serijiniu „muscle car“ automobiliu Niurburgringo žiede. 

Ką tik debiutavęs „Ford Mustang Shelby GT350R“ tapo greičiausiu legendinio Niurburgringo žiedo istorijoje serijiniu „muscle car“ klasės automobiliu. 20 kilometrų 600 metrų ilgio „žaliąjį pragarą“ įveikęs  per 7 minutes ir 32 sekundes „Ford Performance“ kūdikis 5 sekundėmis aplenkė savo amžiną priešininką „muscle car“ klasėje - „Chevrolet Camaro Z/28“.

Nurburgringo trasos rezultatas – pirmasis „Ford Mustang Shelby GT350R” įspūdingo greičio ir dinamiškų vairavimo galimybių pasirodymas. Naujausiais duomenimis, „Mustang“ rezultatas šiuo metu yra 33 visų laikų geriausias Niurburgringo laikas. „Ford“ rezultatas pakliūva į taip vadinamų „super automobilių“ lygą – lėčiau nei „Mustang“ trasą įveikia „Pagani Zonda F“, „Koenigsegg CCX“, „Lexus LFA“ ar „Lamborghini Gallardo LP 570-4 Superleggera“. JAV automobilių pramonė gali pasigirti tik dviem greitesniais modeliais – „super sportinių“ automobilių klasei priskiriamų „Dodge Viper SRT-10 ACR“ (6 laikas) ir „Chevrolet Corvette ZR1“(12).

Su „daugiau nei 500 arklio galių ir daugiau nei 400 Nm sukimo momentu“ „Ford Mustang Shelby GT350R“ tęsia galingiausių „Mustang“ modifikacijų dinastiją. Šio ristūno galia slypi visiškai naujame 5,2 litro darbinio tūrio 8 cilindrų „Voodoo“ serijos variklyje. Testavimo metu „Ford Mustang Shelby GT350R” dėvėjo anglies pluošto ratlankiais, apautais „Michelin Pilot Sport Cup 2“ padangomis.

Šiuo metu „Liquid Blue“ spalva papuoštas automobilis yra tik testuojamas ir pristatomas automobilių parodose. Jo tikslios techninės charakteristikos taip pat dar nėra atskleistos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių